ΠΑΙΔΙ

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για την Οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα Σαββατοκύριακου για παιδιά και γονείς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατόπιν των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19, η λειτουργία του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης αναστέλλεται από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου μέχρι νεωτέρας.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021

Τα εργαστήρια του Σαββατοκύριακου του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης γίνονται κάθε μήνα οnline για τα ελληνόφωνα παιδιά ενώ από τις 18 Απριλίου ξεκινούν online εργαστήρια και για αγγλόφωνα παιδιά!

Tα αγαπημένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, από φέτος θα πραγματοποιούνται online! Τα online εργαστήρια Σαββατοκύριακου θα πραγματοποιηθούν όχι μόνο κατά τη διάρκεια που το μουσείο θα παραμένει κλειστό αλλά  καθιερώνονται και μετά, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε οικογένειες απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και σε ελληνόφωνα και αγγλόφωνα παιδιά της ομογένειας στο εξωτερικό! 

Μέχρι και τον Μάϊο, κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς σε κάθε γωνιά του πλανήτη  θα μπορούν να γνωρίσουν διαδικτυακά το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία  και μουσική!

Τα online εργαστήρια Σαββατοκύριακου υλοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

ΠΑΙΔΙΑ 4-6 ΕΤΩΝ

ΠΑΙΔΙΑ 7-10 ΕΤΩΝ

ONLINE ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Aπό τον Οκτώβριο έως και το Μάιο, κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία  και μουσική! 

Φέτος λόγω των συνθηκών και του περιορισμού των συμμετεχόντων, ο μέγιστος αριθμός παιδιών ανά εργαστήριο θα είναι 7. Για το λόγο αυτό, τα εργαστήρια για 2-3.5 ετών που απαιτούν και την παρουσία γονέα, προς το παρόν δεν θα ξεκινήσουν. 

Πληροφορίες στο Τ. 210 7294220 (10.00-13.00)

ΠΑΙΔΙΑ 4-5 ΕΤΩΝ

ΠΑΙΔΙΑ 5-7 ΕΤΩΝ

ΠΑΙΔΙΑ 8-10 ΕΤΩΝ

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Μέτρα Ασφαλείας/ Πιστοποίηση του μουσείου  για τις διαδικασίες απολύμανσης και πρόληψης της διασποράς του ιού SARS-CoV-2 / Covid-19

Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης  τηρούνται όλα τα μέτρα και οι κανόνες που ισχύουν για την πρόληψη και προστασία από τον COVID-19. Εκτός αυτών, το Μουσείο έλαβε το Σήμα SGS DISINFECTION MONITORED, CLEANING CHECKED MARK, που επικυρώνει τη σωστή εφαρμογή των διαδικασιών απολύμανσης για την πρόληψη της διασποράς του ιού SARS-CoV-2 / Covid-19 σε όλους τους χώρους του.

Όροι συμμετοχής & μέτρα προστασίας

• Το Μουσείο ακολουθεί όλους τους κανόνες υγιεινής και όλοι οι χώροι   απολυμαίνονται συνεχώς.
• Στις αίθουσες με τις Συλλογές και στους χώρους όπου πραγματοποιούνται τα εργαστήρια και τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα συστήματα κλιματισμού και εξαερισμού  λειτουργούν τηρώντας τις κρατικές οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας και, σε κάποιες περιπτώσεις, οι χώροι αερίζονται με φυσικό εξαερισμό.
• Σε όλους τους χώρους τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.
• Κατά την είσοδο στο Μουσείο από τη Νεοφύτου Δούκα, τα παιδιά και οι γονείς  φορούν μάσκα και θερμομετρούνται.
• Η χρήση μάσκας για τα παιδιά, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, είναι υποχρεωτική.

Στρατηγικός Συνεργάτης

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.