ΠΑΙΔΙ

Summer Camp

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022
ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 

Το Summer Camp με τίτλο «Στο εργαστήρι του καλλιτέχνη», που διοργανώνει φέτος το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, θα κάνει το καλοκαίρι συναρπαστικό για τους μικρούς μας φίλους! 

Το Summer Camp θα πραγματοποιηθεί έξι πενθήμερα, από 20 Ιουνίου μέχρι 29 Ιουλίου, προσφέροντας πέντε μέρες μέσα στο Μουσείο γεμάτες διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις, ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές και ομαδικά παιχνίδια! 

Στο εργαστήρι του καλλιτέχνη

Στο φετινό summer camp τα παιδιά θα τρυπώσουν στο εργαστήρι διαφόρων καλλιτεχνών, από την αρχαιότητα ως σήμερα, όπου θα ζωντανέψουν τέχνες ξεχασμένες, αλλά και τωρινές. Από τα εργαστήρια των αγγειογράφων ως το στούντιο του Brice Marden, από τον πάγκο των χρυσοχόων μέχρι τα χειρόγραφα των Κινέζων καλλιγράφων, από τις Προϊστορικές Κυκλάδες και τα ειδώλια μέχρι τα εικαστικά κοσμήματα του σήμερα. Αλλά το ταξίδι μας δε θα περιοριστεί εκεί. Μαζί με τα εικαστικά εργαστήρια θα ζωντανέψουν κι άλλοι χώροι καλλιτεχνών, όπως χορευτών της αρχαιότητας και του σήμερα, ηθοποιών από την Αρχαία Ελλάδα ως την Ιαπωνία και μουσικών του τότε και του τώρα. Οι αρχαίοι χοροί μπλέκονται με το χιπ χοπ, η μουσική με αυλό και λύρα ανακατεύεται με τον ρυθμό από τενεκέδες και σκουπόξυλα και οι αρχαίες μάσκες με τα κεφάλια του Μινώταυρου, του Pablo Picasso.

Στόχος του φετινού summer camp είναι τα παιδιά να πειραματιστούν  με διαφορετικές τεχνικές και υλικά, να δημιουργήσουν τα δικά τους πρωτότυπα έργα και να συμμετέχουν στην παραγωγή ενός ομαδικού. Το παιχνίδι, ο αυτοσχεδιασμός και η συνεργασία θα είναι αναπόσπαστα συστατικά όλων των δράσεων. Έμπνευσή μας οι μόνιμες συλλογές του Μουσείου και η περιοδική έκθεση του Brice Marden, τις οποίες θα επισκεπτόμαστε κάθε μέρα. Τα έργα των παιδιών θα γίνονται κομμάτι μιας έκθεσης που θα στήνεται μέρα με τη μέρα, για να παρουσιαστεί από τα ίδια τα παιδιά στους γονείς τους την τελευταία ημέρα του κάθε κύκλου.

Τα παιδιά το μόνο που χρειάζεται να φέρουν μαζί τους είναι κέφι και διάθεση για παιχνίδι!

Το Summer Camp πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

6 κύκλοι Συναντήσεων: 20-24/6, 27/6-1/7, 4-8/7, 11-15/7, 18-22/7, 25-29/7

Δευτέρα-Παρασκευή 09.00-15.00 (με 2 μικρά διαλείμματα για ελαφρύ γεύμα, που τα παιδιά θα έχουν μαζί τους από το σπίτι).

Ηλικίες: 5-10 ετών (τα παιδιά χωρίζονται σε ηλικιακές ομάδες)

Εισιτήρια στο viva.gr: 100 ευρώ/πενθήμερο

Είσοδος: Νεοφύτου Δούκα 4

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Δέσποινα Σακελλαρίου

Πληροφορίες: 210 7294220 / emarkou@cycladic.gr

Το Summer Camp απευθύνεται σε ελληνόφωνα παιδιά της Ελλάδας και του εξωτερικού

Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων στις 25/05/2022 στο viva.gr

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

• Στο Summer Camp, θα ακολουθήσουμε όλους τους κανόνες υγιεινής και οι χώροι του Μουσείου θα απολυμαίνονται συνεχώς.

• Στις αίθουσες θα τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

* Στο Μουσείο θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας που θα ισχύουν την περίοδο διεξαγωγής του Summer Camp.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ

OFFICIAL TRAVEL PARTNER

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.