EN

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 17:00

Summer Camp 2023: Φτιάχνουμε το καλοκαίρι μας με έμπνευση τη φύση

19 IOYNIOY 2023 – 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Πέντε πενθήμερα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο

ΤΟ SUMMER CAMP

Το φετινό Summer Camp εμπνέεται από τη φύση! Πέντε μέρες, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, μέσα από μύθους, παιχνίδια, έργα τέχνης, χορό, μουσική και την επαφή με την ίδια τη φύση, τα παιδιά εμπνέονται και δημιουργούν τα δικά τους έργα, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν στο τέλος, σε μια ξεχωριστή γιορτή με τους γονείς τους!

Σας περιμένουμε, για να φτιάξουμε μαζί ένα υπέροχο καλοκαίρι γεμάτο χρώμα, έμπνευση, φύση, τέχνη και χαρά!

ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ

Μέρα 1η:
Γνωριμία με τη Μητέρα φύση

Η Μητέρα φύση μάς καλωσορίζει στο Summer Camp και μας αφηγείται ιστορίες από τη γέννηση του κόσμου. Τα κυκλαδικά ειδώλια και η τέχνη των ιθαγενών του Ειρηνικού ωκεανού μάς δίνουν έμπνευση να δημιουργήσουμε και να δώσουμε ζωή στα έργα μας με χρώματα που είχαν κάποτε τα κυκλαδικά ειδώλια.

Μέρα 2η:
Τέχνη με υλικά της φύσης

Μια βόλτα στον κήπο του Μουσείου μάς δίνει έμπνευση να δημιουργήσουμε ένα έργο land art με φυσικά υλικά, μέσα από σύγχρονους καλλιτέχνες, όπως ο Andy Goldsworthy και ο Robert Smithson, που μάς αποκαλύπτουν τα μυστικά της τέχνης τους. Στη συνέχεια, επιστρέφουμε στο εργαστήρι μας και, με έμπνευση από έργα των Αμερικανών ιθαγενών και του σύγχρονου καλλιτέχνη Brian Jungen, φτιάχνουμε τα δικά μας τοτέμ με πρωτότυπα και ανακυκλώσιμα υλικά.

Μέρα 3η:
Ζωικό βασίλειο φτιαγμένο από πηλό

Αφρικάνικοι μύθοι για τα ζώα και πήλινα ζωάκια από την Αρχαία Ελλάδα μάς εμπνέουν να φτιάξουμε τα δικά μας ζώα από πηλό. Ο Pablo Picasso μάς καλεί να παίξουμε με μια πρωτότυπη τεχνική, φτιάχνοντας ζώα της φαντασίας μας. Παρατηρούμε από κοντά αρχαία νομίσματα και δημιουργούμε τα δικά μας στολίζοντάς τα με τα αγαπημένα μας πραγματικά ή φανταστικά ζώα.

Μέρα 4η:
Ταξίδι στο κόσμο των εντόμων

Μύθοι από την Αρχαία Ελλάδα και την Αφρική μας ταξιδεύουν στο βασίλειο των εντόμων. Γνωρίζουμε τα πιο ξεχωριστά από αυτά, μαθαίνουμε για τις φωλιές και τις συνήθειες τους, και, με την τεχνική της χαρακτικής, αποτυπώνουμε στο χαρτί όσα μας έκαναν εντύπωση. Φύλλα, χώμα και κλαδιά γίνονται τα υλικά για ένα τεράστιο κολάζ!

Μέρα 5η:
Γιορτές της φύσης

Η τελευταία μέρα του Summer Camp είναι γιορτή! Με έμπνευση το κίνημα του ιμπρεσιονισμού, στήνουμε καβαλέτα, καμβάδες, πινέλα και μπογιές στον κήπο και ζωγραφίζουμε ό,τι μας αρέσει. Επιστρέφουμε στο εργαστήρι για να δείξουμε τα έργα μας στους γονείς μας και να τους προσκαλέσουμε σε μια ξεχωριστή γιορτή εμπνευσμένη από μια χώρα έκπληξη!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ηλικίες

6-11 ετών

Ημερομηνίες

19-23/6, 26-30/6, 3-7/7, 10-14/7, 17-21/7, 24-28/7

Ώρες

09:00-15:00 (κάθε μέρα)

Κόστος

100€ το πενθήμερο

Επικοινωνία

emarkou@cycladic.gr

Συντελεστές

Δέσποινα Σακελλαρίου, Αναπτυξιακή Ψυχολόγος
Φωτεινή Γκουντοπούλου, Παιδαγωγός
Ματίνα Μπακρατσά, Παιδαγωγός

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Το Summer Camp γίνεται στα ελληνικά.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα πραγματοποιούνται δύο μικρά διαλείμματα για ελαφριά γεύματα που τα παιδιά θα έχουν μαζί τους από το σπίτι.

Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης τηρούνται όλα τα μέτρα και οι κανόνες που ισχύουν για την πρόληψη και προστασία από τον COVID-19 και το προσωπικό του Μουσείου έχει εμβολιαστεί. Επιπλέον, το Μουσείο έχει λάβει το Σήμα SGS DISINFECTION MONITORED CLEANING CHECKED MARK, που επικυρώνει τη σωστή εφαρμογή των διαδικασιών απολύμανσης για την πρόληψη της διασποράς του ιού SARS-CoV-2 / Covid-19 σε όλους τους χώρους του.

Επιπλέον, η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

SUMMER CAMP
28 Ιουνίου 2022 – 30 Ιουλίου 2022

Summer Camp 2022: Στο εργαστήρι του καλλιτέχνη

SUMMER CAMP
28 Ιουνίου 2021 – 30 Ιουλίου 2021

Summer Camp 2021: Φέτος αυτοσχεδιάζουμε

Στρατηγικός Συνεργάτης