ΔΡΑΣΕΙΣ

Cycladic Café Art Project

Ενώνοντας χώρους κοινωνικής συνεύρεσης με την τέχνη

ΤΡΕΧΟΝ PROJECT

Η Ντόρα Οικονόμου, γνωστή κυρίως για τις γλυπτικές της εγκατάστασεις, παρουσιάζει σχέδια από την πρόσφατη ενότητα “Παντογράμματα & Σλόγκαν”. Παντόγραμμα ονομάζεται μια πρόταση στην οποία χρησιμοποιούνται όλα τα γράμματα ενός αλφαβήτου, τουλάχιστον από μία φορά το καθένα.  Υπάρχουν εκατοντάδες από αυτά στο διαδίκτυο σχεδόν σε κάθε γλώσσα—είναι ready-made φράσεις, άγνωστης προέλευσης, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις. Η Ντόρα Οικονόμου επέλεξε παντογράμματα στα ελληνικά, γαλλικά και αγγλικά και σχεδίασε πρωτότυπες γραμματοσειρές για την κάθε γλώσσα δημιουργώντας αυτό που θα μπορούσε να αποκαλέσει κανείς concrete poetry (τεχνοπαίγνια) ή Ντανταιστική ποίηση ή μια μορφή γλωσσολογικής εννοιολογικής τέχνης.

Η Ντόρα Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα (1974) όπου ζει και εργάζεται. Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και του Pratt Institute, Μπρούκλυν, ΝΥ. Πρόσφατες ατομικές εκθέσεις της: “Παντογράμματα & Σλόγκαν” (2020) & “Representation” (2019), Radio Athènes, “Imbat Ambit” (μαζί με την Yasemin Nur) (2019) & “Mountains & Valleys” (2016), Francoise Heitsch Gallery, Μόναχο.  Θα λάβει μέρος στο πρόγραμμα υποτροφιών του Akiyoshidai International Art Village στο Yamaguchi της Ιαπωνίας (2020).

CYCLADIC CAFE ART PROJECT

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει το Cycladic Café Art Project - μέρος του Προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης-  ενώνοντας χώρους κοινωνικής συνεύρεσης με την τέχνη. Με απώτερο στόχο να αγκαλιάσει την ελληνική και τη διεθνή σκηνή της σύγχρονης τέχνης, το Μουσείο παρουσιάζει έργα διεθνών αναγνωρισμένων αλλά και ανερχόμενων καλλιτεχνών, τα οποία συνδέονται με τις τρέχουσες εκθέσεις και δραστηριότητές του. Το Cycladic Café Art Project στηρίζει και παρακινεί έτσι έναν οικείο διάλογο μεταξύ τέχνης και καθημερινότητας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Αφροδίτη Γκόνου & Αταλάντη Μαρτίνου

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ PROJECT

Background Image (Λεπτομέρεια)
Ντόρα Οικονόμου
Untitled (Ce Vieux Whisky), 2019
Μαρκαδόροι σε χαρτί
75 x 93 εκ. (με πλαίσιο)
Ευγενική παραχώρηση της καλλιτέχνιδος και Radio Athènes


Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.