ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Είμαι...Πώς βλέπω τον εαυτό μου

Ο φετινός, 7ος διαγωνισμός ζωγραφικής καλεί τους μικρούς του φίλους να συστηθούν στον κόσμο όπως εκείνοι βλέπουν τον εαυτό τους ή όπως ονειρεύονται να τον δουν, με αφορμή…. έναν καθρέφτη.

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Με τίτλο «ΕΙΜΑΙ... Πώς βλέπω τον εαυτό μου» ο φετινός, 7ος διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης καλεί τους μικρούς του φίλους να συστηθούν στον κόσμο όπως εκείνοι βλέπουν τον εαυτό τους ή όπως ονειρεύονται να τον δουν με αφορμή…. έναν καθρέφτη.

Μετά την τεράστια επιτυχία του περσινού διαγωνισμού που συγκέντρωσε 23.000 συμμετοχές, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί παιδιά ηλικίας 4-15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας και όλων των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου) να εμπνευστούν από ένα χάλκινο καθρέφτη από την Κύπρο, που χρονολογείται από το 1200-1050 π.Χ. και βρίσκεται στον 3ο όροφο του Μουσείου, στην έκθεση με τίτλο Κύπρος - Αρχαία Τέχνη και Πολιτισμός.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, φέτος το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Ωδείο Αθηνών όπου θα φιλοξενηθεί η έκθεση με τα έργα των παιδιών τον Μάϊο αλλά και με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Παιδιά από την Καλαμάτα που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό, θα δουν τα έργα τους τον Ιούλιο σε έκθεση που θα διοργανωθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στο πλαίσιο του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας!

ΘΕΜΑ ΦΕΤΙΝΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΠΩΣ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Πρωταγωνιστής του διαγωνισμού για τη φετινή χρονιά είναι ένας χάλκινος καθρέφτης από την Κύπρο που χρονολογείται από το 1200-1050 π.Χ. και βρίσκεται στον 3ο όροφο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, στην αίθουσα Αρχαίας Κυπριακής Τέχνης. Με αφορμή τον καθρέφτη καλούμε τα παιδιά να συστηθούν στον κόσμο, όπως εκείνα βλέπουν τον εαυτό τους, όπως ονειρεύονται να τον δούνε. 

Διάλεξε χρώματα και υλικά και ζωγράφισε  μέσα στον καθρέφτη το πορτραίτο σου, ή την ιστορία σου, ή ακόμα και τις σκέψεις σου.

Περιμένουμε το έργο σου από τις 25/10/2019  μέχρι τις 28/02/2020. Μπορεί εσύ να είσαι ένας από τους καλλιτέχνες της επόμενης έκθεσης του Μουσείου. To έπαθλο για τους νικητές και φέτος θα είναι ένα Cycladic Art Box!

ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Εκτύπωσε το σχέδιο σε Α4 και τη φόρμα συμμετοχής
2. Ζωγράφισε πώς βλέπεις τον εαυτό σου
3. Στείλε μας το έργο σου και τη φόρμα συμμετοχής ταχυδρομικώς. 
Τα έργα πρέπει να σταλούν ή να παραδοθούν έως την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 στη διεύθυνση:

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, 10674 Αθήνα
Υ/Ο: Αγγελική Βλαχάκη/Παιδικός Διαγωνισμός

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αγγελική Βλαχάκη
Τ. 210 7228321-3 | Ε. kidscontest@cycladic.gr

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

• Τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιήσουν ΜΟΝΟ μαρκαδόρους, ξυλομπογιές και ακουαρέλλες
• Οι νικητές από κάθε ηλικία θα επιλεγούν από την επιτροπή του Μουσείου
• Το Μουσείο θα επιλέξει ένα μέρος από τα έργα για την καθιερωμένη έκθεση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα γίνει για πρώτη φορά φέτος στο Ωδείο Αθηνών
• Τα έργα δεν θα επιστραφούν
• Τα έργα μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε άλλες εφαρμογές για τις ανάγκες του Μουσείου ή και των χορηγών

• Γονείς και εκπαιδευτικοί αφήστε τα παιδιά να εκφραστούν με τον δικό τους τρόπο, χωρίς δικές σας παρεμβάσεις
• Οι συμμετοχές θα ληφθούν υπ’ όψιν εφόσον βρίσκονται στο Μουσείο μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου ή έχουν σφραγίδα ταχυδρομείου της αντίστοιχης ημερομηνίας
• Οι ατομικές συμμετοχές θα πρέπει να συνοδεύονται από τη φόρμα συμμετοχής
• Οι σχολικές συμμετοχές θα πρέπει να συνοδεύονται από 1 φόρμα συμμετοχής ανά τμήμα
• Κάθε παιδί μπορεί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό μόνο με ένα έργο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΡΓΩΝ

 μέχρι τις 28/02/2020

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Γιάννης ΒαρελάςΕικαστικός
Νικομάχη Καρακωνστάνογλου, Γλύπτρια
Πάνος ΚοκκινιάςΦωτογράφος
Πολύνα ΚοσμαδάκηEπιμελήτρια, Μουσείο Μπενάκη
Χαρά ΜαραντίδουΑρχιτέκτων - Eικαστικός

O διαγωνισμός ζωγραφικής πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ασφαλιστικού Ομίλου Eurolife ERB, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.