ΕΚΘΕΣΗ

από 12/5/2010 έως 12/9/2010

Nuds Cycladic

Sarah Lucas

Η ΕΚΘΕΣΗ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οργανώνει, από τις 12 Μαΐου έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2010, έκθεση με έργα της Βρετανής καλλιτέχνιδας Sarah Lucas.

Θα παρουσιαστούν έργα από τη νέα της σειρά με τίτλο Nuds Cycladic.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στο έργο της Lucas, μια αυτοβιογραφική σειρά που κινείται πέρα από την κριτική των δύο φύλων, η οποία χαρακτήριζε τη δουλειά της τη δεκαετία του ’90.

Προχωρά έτσι τα πρωιμότερα παρασταστικά γλυπτά της σε πιο αφαιρετικές μορφές. Εδώ, είναι έντονη η επιρροή από καλλιτέχνες της βρετανικής γλυπτικής του 20ού αιώνα, όπως οι Barbara Hepworth και ο Henry Moore, καθώς και των Louise Bourgeois, Hans Bellmer και άλλων.

Η Sarah Lucas, γεννημένη το 1962, ανήκει στη γενιά των Νέων Βρετανών Καλλιτεχνών (Young British Artists) που εμφανίστηκαν κατά τη δεκαετία του ‘90. Αποφοίτησε από το Goldsmith College το 1987 και ήταν από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη θρυλική ομαδική έκθεση Freeze (1987), την οποία οργάνωσε ο Damien Hirst και όρισε το κίνημα των Νέων Βρετανών Καλλιτεχνών (YBA).

Στην έκθεση συμπεριλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, έργα των Tracy Emin, Gary Hume και Liam Gillick.

Η Lucas φιλοτεχνεί γλυπτά από πλήθος ετερογενών και συχνά αναπάντεχων καθημερινών υλικών, όπως φθαρμένα έπιπλα, ρούχα, φρούτα, λαχανικά, εφημερίδες, τσιγάρα, αυτοκίνητα, ρητίνη, γύψο, λάμπες νέον και light fittings. Η εξαθλίωση που παρουσιάζουν πολλά από τα έργα της, υποκρύπτουν τα σοβαρά και πολύπλοκα θέματα τα οποία θίγει με το έργο της. Παρουσιάζει συνεχείς αναφορές στο ανθρώπινο σώμα, θέτοντας υπό εξέταση τους παραδοσιακούς ορισμούς των δύο φύλων.

H Sarah Lucas ζει στο Suffolk και εργάζεται στο Λονδίνο. Εκπροσωπείται από την γκαλερί Sadie Coles HQ, London, Barbara Gladstone, New York, και CFA Berlin.

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ
AEGEAN
BRITISH COUNCIL
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ & ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
AEGEAN

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
elculture.gr
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
LIFO
ΣΚΑΪ

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.