ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Cycladic Café

Διαθέσιμες ηλεκτρονικές κρατήσεις.

TO CAFE

Ο γνώριμος φωτεινός κήπος με το υποβλητικό αέρινο στέγαστρο-γλυπτό του Στέλιου Κόη, εμπλουτίζει τις προτάσεις του για πρωινό, brunch ή μεσημεριανό, δημιουργώντας μια απρόσμενη όαση πολιτισμού και γεύσης στην καρδιά της πόλης.
• Το menu επιμελείται η Begnis Catering | Δείτε το εδώ
Ηλεκτρονικές Κρατήσεις |  Τηλεφωνικές κρατήσεις: Τ. 2107228321 (εσωτ. 129)
• Δεν απαιτείται εισιτήριο Μουσείου για την είσοδο στο Cycladic Café

ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Begnis Catering και το Cycladic Café έχουν ξεκινήσει μια σειρά συνεργασιών με Έλληνες και ξένους διακεκριμένους σεφ, στο πλαίσιο special events και curated dinners του Μουσείου.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτ-Τετ-Παρ-Σαβ: 10.00-17.00
Πεμπτη: 10.00-20:00
Κυριακή: 11.00-17.00

Κρατήσεις
Τ. 2107228321 (εσωτ. 129)

• WiFi ελεύθερο για το κοινό.
• Δεν απαιτείται εισιτήριο Μουσείου για την είσοδο στο Cycladic Café
• Οι Φίλοι του ΜΚΤ έχουν 10 - 20% έκπτωση

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΟΙ ΧΩΡΟΙ

Ο σύγχρονος σχεδιασμός του νέου Cycladic Café έγινε από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Kois Associated Architects με πηγή έμπνευσης τη συλλογή της Κυκλαδικής Τέχνης του Μουσείου.

Το υποβλητικό αέρινο στέγαστρο-γλυπτό του Στέλιου Κόη, σήμα κατατεθέν του νέου Cycladic Café, δημιουργεί διακριτικές φωτοσκιάσεις ενώ το φυσικό φως που διαχέεται στο χώρο συμπληρώνει φωτισμός με την υπογραφή της Ελευθερίας Ντεκώ. Κύρια χαρακτηριστικά του χώρου είναι η λιτότητα, η αφαίρεση, το μέτρο και η αρμονία. Παράλληλοι μαρμάρινοι πάγκοι συνδυάζονταιμε φυτά που φτάνουν μέχρι την οροφή του Αιθρίου -υπό τη μελέτη και επίβλεψη της Doxiadis+ Αγγελική Μαθιουδάκη, Αρχιτέκτων, Αρχιτέκτων Τοπίου.

Η αίσθηση που θέλαμε να δώσουμε με τον τεχνητό φωτισμό στο Café του Μουσείου σε σχεδιασμό της Ελευθερίας Ντεκώ είναι αυτή του άχρονου και του άυλου. Δίχως πρόθεση να μιμηθούμε το φυσικό φως, επιλέξαμε λευκό φωτισμό που διαπερνά την αέρινη οροφή-γλυπτό του Στέλιου Κόη δημιουργώντας διακριτικές φωτοσκιάσεις στον χώρο, ενώ φωτεινές πινελιές-τονισμοί υπογραμμίζουν την αρχιτεκτονική ισορροπώντας την λειτουργικότητα με την αισθητική του χώρου.

Η φύτευση μεταμορφώνεται δια χειρός Doxiadis+ των οποίων οι καινοτόμες και βραβευμένες μελέτες συνθέτουν τα ανθρωπογενή και φυσικά στοιχεία του περιβάλλοντος αποβλέποντας σεμια νέα μορφή συμβίωσης. Μία ποικιλία από τροπικά και σκιανθεκτικά, χαμηλά, μεσαία και ψηλά φυτά, όπως οφιοπόγονες, φτέρες, σπαράγγια, ράπις, κέντιες, κισσοί, κ.ά. χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ένα παχύ σκούρο πράσινοφόντο κάτω από την ομπρέλα των πελώριων φίκων που προϋπήρχαν.

Συχνά, στον χώρο του αιθρίου οργανώνονται μικρές εκθέσεις και εικαστικές παρεμβάσεις (Jeff Koons, Franz West, Κωνσταντίνος Κακανιάς κ.α.) που στόχο έχουν να φέρουν του επισκέπτες σε επαφή με δημιουργίες σύγχρονων καλλιτεχνών.

Η διακόσμηση και ο εξοπλισμός του καφέ αλλάζουν τακτικά και εμπνέονται από τις εκθέσεις που διοργανώνονται κατά καιρούς στο μουσείο.

ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο Cycladic Café μπορείτε να διοργανώσετε ιδιωτικές εκδηλώσεις εκτός ωραρίου λειτουργίας του Μουσείου. Η ομάδα των Εταιρικών Εκδηλώσεων θα βρίσκεται στη διάθεσή σας για να συζητήσετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά την εκδήλωσή σας.

Εταιρικές Εκδηλώσεις
Διονύσης Σακελλάριος | E. dsakellarios@cycladic.gr | Τ. 210-7228321 (εσωτ. 150)

CYCLADIC CAFE ART PROJECT

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει το Cycladic Café Art Project- μέρος του Προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης-  ενώνοντας χώρους κοινωνικής συνεύρεσης με την τέχνη. Με απώτερο στόχο να αγκαλιάσει την ελληνική και τη διεθνή σκηνή της σύγχρονης τέχνης, το Μουσείο παρουσιάζει έργα διεθνών αναγνωρισμένων αλλά και ανερχόμενων καλλιτεχνών, τα οποία συνδέονται με τις τρέχουσες εκθέσεις και δραστηριότητές του. Το Cycladic Café Art Project στηρίζει και παρακινεί έτσι έναν οικείο διάλογο μεταξύ τέχνης και καθημερινότητας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Αφροδίτη Γκόνου & Αταλάντη Μαρτίνου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

  • φύτευση | φυτά
  • φωτισμός
Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.