EN

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 20:00

Cycladic Identity

Η ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

Η πρωτοβουλία Cycladic Identity εκπληρώνει το όραμα του Μουσείου να διευρύνει την αποστολή του στις Κυκλάδες, αναγνωρίζοντας και αγκαλιάζοντας τη δυνατότητά του να συμβάλει θετικά στη ζωή τους και στη διατήρηση της ταυτότητάς τους.

Λειτουργώντας ως πλατφόρμα προσέλκυσης και κατανομής πόρων, το Cycladic Identity επιθυμεί να υποστηρίξει την προστασία της πλούσιας κληρονομιάς των Κυκλάδων και να ενισχύσει τις τοπικές κοινωνίες, με απώτερο σκοπό τη Διατήρηση, Αποκατάσταση και Ανάδειξη της μοναδικής Κυκλαδικής Ταυτότητας.

To Cycladic Identity είναι σε ανοιχτό διάλογο με τις τοπικές αρχές και φορείς που δραστηριοποιούνται στα νησιά. Επιθυμία μας είναι να συμβάλουμε στη διατήρηση μιας συνέχειας σε προγράμματα και δράσεις που έχουν ήδη θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες, καθώς επίσης και να υποστηρίξουμε που απευθύνουν υφιστάμενες ανάγκες.

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

«Την ύπαρξή μας την χρωστάμε στα νησιά των Κυκλάδων. Και νιώθουμε ότι ήρθε η ώρα να δώσουμε κι εμείς κάτι πίσω σε αυτά. Η πρωτοβουλία Cycladic Identity είναι ο τρόπος με τον οποίο θα πούμε έμπρακτα το ευχαριστώ μας»
Σάντρα Μαρινοπούλου, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Ο μηχανισμός λειτουργίας της πρωτοβουλίας περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

Προσέλκυση δωρεών και χορηγιών

Εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για την υλοποίηση σημαντικών προγραμμάτων στις Κυκλάδες

Πρόσκληση για προτάσεις προγραμμάτων

Πρόσκληση σε οργανώσεις του δικτύου συνεργαζόμενων φορέων της πρωτοβουλίας που δρουν στις Κυκλάδες για υποβολή προτάσεων προγραμμάτων

Αξιολόγηση προτάσεων

Αξιολόγηση και επιλογή προγραμμάτων προς υποστήριξη από τη Διοικητική Ομάδα του Cycladic Identity

Υλοποίηση προγραμμάτων

Παρακολούθηση της υλοποίησης των προγραμμάτων και της έγκαιρης ολοκλήρωσής τους
Ο πολιτισμός που συναντά κανείς στους αρχαιολογικούς χώρους και τις ιστορικές δομές, η μοναδική βιοποικιλότητα που χαρακτηρίζει την τοπική χλωρίδα και πανίδα και η ξεχωριστή άυλη πολιτιστική κληρονομιά που εκδηλώνεται στην καθημερινότητα των νησιών, αποτελούν τους τρεις βασικούς άξονες τους οποίους προτεραιοποιεί η πρωτοβουλία Cycladic Identity.

ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ

Ο πολιτισμός που συναντά κανείς στους αρχαιολογικούς χώρους και τις ιστορικές δομές, η μοναδική βιοποικιλότητα που χαρακτηρίζει την τοπική χλωρίδα και πανίδα και η ξεχωριστή άυλη πολιτιστική κληρονομιά που εκδηλώνεται στην καθημερινότητα των νησιών, αποτελούν τους τρεις βασικούς άξονες τους οποίους προτεραιοποιεί η πρωτοβουλία Cycladic Identity.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Σημαντική συμβολή στο έργο του Cycladic Identity, ώστε να αναγνωρίζονται ανάγκες και να χρηματοδοτούνται προγράμματα με θετικό αντίκτυπο μέσα από αντικειμενική αξιολόγηση, έχει η Επιστημονική Επιτροπή η οποία αποτελείται από ειδικούς εγνωσμένου κύρους, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής, εκτός της αναγνώρισης που χαίρουν, διαθέτουν και βαθιά γνώση και κατανόηση των μοναδικών χαρακτηριστικών των Κυκλάδων και βρίσκονται κοντά στις τοπικές κοινωνίες.

Δρ. Δημήτρης Αθανασούλης

Διευθυντής Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Dr. Michael Boyd

Senior Research Affiliate, Science and Technology in Archaeology and Culture Research Center, The Cyprus Institute

Δημήτρης Καραβέλλας

Γενικός Διευθυντής WWF Ελλάς

Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου

Αρχαιολόγος & Σύμβουλος Βιωσιμότητας

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η πρωτοβουλία έχει καθοριστική υποστήριξη από τη Συμβουλευτική Επιτροπή, η οποία παρέχει σημαντική χρηματοδότηση και συμβάλλει στο έργο της μέσω της τελικής αξιολόγησης των προτάσεων. Πρόσωπα σημαντικού βεληνεκούς, γνωστά για τις κοινωνικές τους ευαισθησίες, τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής έχουν μακροπρόθεσμη δέσμευση στους στόχους της πρωτοβουλίας, διασφαλίζοντας έτσι ότι ακολουθείται μια στιβαρή στρατηγική, με προσανατολισμό στα θετικά αποτελέσματα.

Καλλίσσα Αποστολίδου

RAYCAP A.E.

Γωγώ Αργυροπουλου -Γεωργάτου

SEVEN SANTA MARIA ΕΠΕ

Emilia Bechrakis-Serhant

Katherine Embiricos

Κάλια Κωνσταντινίδου

EMPIRIA GROUP

Θανάσιος & Μαρίνα Μαρτίνου

ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ

Καλυψώ Νομικού

Βασίλης Πατέρας

Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου

EUROLIFE FFH

Ορέστης Τσακαλώτος

QUALCO FOUNDATION

Γιάννης Χανδρής

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
λογότυπο ΕΡΤ
καθημερινή λογότυπο
lifo λογότυπο
λογότυπο nova
national herarld λογότυπο
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
λογότυπο στασυ