Από τις παλαιολιθικές «Αφροδίτες» και τα Κυκλαδικά Ειδώλια στη Σύγχρονη Εικαστική Δημιουργία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πώς απεικονίζεται η μορφή της γονιμότητας σε διάφορες εποχές; Πώς μπορεί ένα σύγχρονο γλυπτό από ένα βιομηχανικό υλικό να θυμίζει τις αρχετυπικές μορφές της γονιμότητας;
Μέσα από μια διαδρομή σε δύο εκθέσεις, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τον κυκλαδικό πολιτισμό και τους διαφορετικούς τύπους των μαρμάρινων κυκλαδικών ειδωλίων, αλλά και να γνωρίσουν το εμβληματικό γλυπτό του καλλιτέχνη Jeff Koons με τίτλο «Balloοn Venus Lespugue (Orange)» (2013-2019).
Θα ανακαλύψουν με ποιον τρόπο καλλιτέχνες, όπως ο Constantin Brancusi, o Pablo Picasso, o Amedeo Modigliani επηρεάστηκαν από τα κυκλαδικά ειδώλια αλλά και πώς εμπνεύστηκε ο Jeff Koons από την παλαιολιθική «Αφροδίτη του Lespugue», ένα ειδώλιο 28.000 ετών που ανακαλύφθηκε σε ένα σπήλαιο της Γαλλίας.
Τα παιδιά, μέσα από παρατήρηση και συζήτηση, θα εξερευνήσουν πώς η χρήση των υλικών -όπως το ελεφαντόδοντο, ο ασβεστόλιθος, το μάρμαρο, ο πηλός και το ατσάλι- για την απόδοση της ανθρώπινης μορφής, μπορεί να αλλάξει ή να διατηρήσει τη σημασία, τα μηνύματα και τους συμβολισμούς στο πέρασμα των αιώνων.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Διάρκεια
*Η παρουσία του συνοδού εκπαιδευτικού είναι απαραίτητη
σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος
Κόστος
Ηλεκτρονική κράτηση
Μέγιστος αριθμός μαθητών
(στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα)