Cycladic Walks | “Η Αθήνα του Οδυσσέα Ελύτη”
CYCLADIC FRIENDS
25 ΜΑΙΟΥ, 2025
Ακολουθώντας τα ίχνη του Οδυσσέα Ελύτη, οι Cycladic Friends συμμετείχαν σε μια περιπατητική διαδρομή στην καρδιά της Αθήνας, της πόλης που αποτέλεσε καταφύγιο, πηγή έμπνευσης και σταθερό σημείο αναφοράς για τον ποιητή. Κατά τη διάρκεια της βόλτας επισκέφθηκαν επιλεγμένα σημεία με ιστορική και πολιτιστική σημασία – καφενεία, βιβλιοπωλεία, δρόμους και γειτονιές – που αποτέλεσαν στέκια του ίδιου και της γενιάς του. Παράλληλα, μέσα από την ανάγνωση αποσπασμάτων από το έργο του, επιχειρήθηκε να προσεγγιστεί ο τρόπος που ο ίδιος έβλεπε την πόλη, τη σχέση του με το φως, τον χώρο και τη γλώσσα.
Η Αθήνα είναι μια πόλη όπου έζησα τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου, χωρίς όμως ποτέ να νιώσω ότι της ανήκω. Κι όμως, την κουβαλάω μέσα μου σαν κάτι δικό μου.
-Οδυσσέας Ελύτης
Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από την Άννα Παντελάκου, ιστορικό τέχνης και cultural producer και η ξενάγηση στο Σπίτι του Ελύτη πραγματοποιήθηκε από την Ιουλίτα Ηλιοπούλου, διευθύντρια του μουσείου.
ΕΙΚΟΝΕΣ
Cycladic Friends
Από 80€ ετησίως