EN

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 17:00

Η επανάσταση της μακροζωίας: Πώς οι ραγδαία αναπτυσσόμενες τεχνολογίες ξεκλειδώνουν το μυστικό της υγειέστερης, μακρύτερης ζωής

ΟΜΙΛΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Σε μια συζήτηση με την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Σάντρα Μαρινοπούλου, ο Δρ Διαμαντής θα διερευνήσει πώς οι εξελίξεις στη βιοτεχνολογία, την τεχνητή νοημοσύνη και άλλες ραγδαία αναπτυσσόμενες τεχνολογίες μεταμορφώνουν την προσέγγισή μας στη γήρανση, προσφέροντας πρακτικές για βελτίωση της υγείας, για μακροζωία, ζωτικότητα και μια ζωή γεμάτη νόημα. Ανοιχτό σε όλα τα κοινωνικά θέματα και ζητήματα της εποχής μας και έχοντας οργανώσει την έκθεση-blockbuster «Ι Α Σ Ι Σ:  Υγεία, Νόσος, Θεραπεία από τον Όμηρο στον Γαληνό», το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης καλεί τον Δρ Διαμαντή σε μια συζήτηση που, μεταξύ άλλων, θα αναδείξει τις ομοιότητες μεταξύ της αρχαιότητας και της σύγχρονης επιστήμης στο θέμα της υγείας και της ανθρώπινης μακροζωίας.

Ως συνιδρυτής του Fountain Life και ενός ταμείου επιχειρηματικών κεφαλαίων μακροζωίας στο στάδιο της ανάπτυξης, του BOLD Longevity Growth (BLG) (το πιο πρόσφατο fund των Capital Partners), ο Δρ Διαμαντής προωθεί καινοτομίες στην προγνωστική, προληπτική και εξατομικευμένη υγειονομική περίθαλψη. Παράλληλα, είναι σύμβουλος σε πολλές κορυφαίες εταιρείες μακροζωίας όπως η Insilico Medicine, η Gameto και η Immunis και έχει ξεκινήσει τον διαγωνισμό Healthspan XPRIZE ύψους 101 εκατομμυρίων δολαρίων για να επεκτείνει τα όρια της γήρανσης και να αποκαταστήσει τη λειτουργία του μυϊκού, ανοσοποιητικού και κεντρικού νευρολογικού συστήματος για τουλάχιστον 10 επιπλέον χρόνια.

Συγγραφέας μπεστ σέλερ βιβλίων των New York Times και πρωτοπόρος επιχειρηματίας, ασχολείται ενεργά με την προώθηση των ορίων της ανθρώπινης μακροζωίας και ζωτικότητας. Με ρίζες από τη Μυτιλήνη απ’όπου ξεκίνησαν οι γονείς του για να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ οι οποίοι και δραστηριοποιήθηκαν στον τομέα της υγείας, ο Δρ. Διαμαντής ενσαρκώνει ένα μοναδικό μείγμα ελληνικών αξιών και πάθους για την επιστήμη και την τεχνολογία. Η αποστολή του είναι να εμπνεύσει και να ενδυναμώσει τους ανθρώπους ώστε να βελτιώσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την υγεία τους και να προσθέσουν χρόνια ενεργού, υγιούς ζωής, αξιοποιώντας τις τελευταίες ανακαλύψεις στη βιοτεχνολογία, τη γονιδιωματική και την τεχνητή νοημοσύνη. Με μότο «Ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις μόνος σου», ο Δρ. Διαμαντής συνεχίζει να τιμά την αποτύπωμα της Ελλάδας, προσπαθώντας να θωρακίσει την ανθρωπότητα και να δημιουργήσει ένα μέλλον όπου ο άνθρωπος των 100+ χρόνων με κορυφαία υγεία, να είναι ένα παγκόσμιο πρότυπο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δρ. Πίτερ Διαμαντής είναι ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Ιδρύματος XPRIZE, το οποίο ηγείται παγκοσμίως στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή διαγωνισμών κινήτρων μεγάλης κλίμακας ενώ το περιοδικό Fortune τον χαρακτηρίζει ως έναν από τους «50 μεγαλύτερους ηγέτες του κόσμου». Επιπλέον, ο Δρ. Διαμαντής είναι εκτελεστικός ιδρυτής του Singularity University.

Ως επιχειρηματίας, έχει ιδρύσει πάνω από 25 εταιρείες στους τομείς της υγείας, της τεχνολογίας, του διαστήματος, των επιχειρηματικών κεφαλαίων και της εκπαίδευσης. Είναι συνιδρυτής και αντιπρόεδρος τόσο της Celularity (NASDAQ: CELU) όσο και της Vaxxinity. Επιπλέον, ο Δρ. Διαμαντής είναι συνιδρυτής & πρόεδρος της Fountain Life, μιας πλήρως ολοκληρωμένης πλατφόρμας που παρέχει προγνωστική, προληπτική, εξατομικευμένη και βασιζόμενη σε δεδομένα υγεία. Τέλος, είναι συνιδρυτής της BOLD Capital Partners, ενός ταμείου επιχειρηματικών συμμετοχών (venture fund) με μισό δισεκατομμύριο δολάρια υπό διαχείριση που επενδύει σε εκθετικές τεχνολογίες και εταιρείες μακροζωίας.

Ο Δρ. Διαμαντής είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων μπεστ σέλερ σύμφωνα με τους New York Times: Abundance – The Future Is Better Than You Think,  BOLD – How to go Big, Create Wealth & Impact the World and The Future Is Faster Than You Think. Πρόσφατα συνέγραψε με τον Tony  Robbins το Νο1 μπεστ σέλερ LIFE FORCE, το οποίο εξιστορεί την ιστορική επανάσταση στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και της βιοτεχνολογίας που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας.

Ο Δρ. Διαμαντής είναι κάτοχος πτυχίου μοριακής γενετικής και αεροδιαστημικής μηχανικής από το MIT και Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΕΩΣ 31 ΜΑΪΟΥ 2015

Ίασις. Υγεία, Νόσος, Θεραπεία από τον Όμηρο στον Γαληνό