ΠΑΙΔΙ

«Zoom στα σχολεία»

Live streaming διαδραστικές ξεναγήσεις στο Μουσείο για τα σχολεία

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης πραγματοποιεί live streaming διαδραστικές ξεναγήσεις για τα σχολεία εκτός Αθηνών που δεν μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο. Οι μαθητές παρακολουθούν διαδικτυακά ξενάγηση στις εκθέσεις του Μουσείου από τους μουσειοπαιδαγωγούς ενώ μπορούν να θέτουν ερωτήματα, να αλληλεπιδράσουν και να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ξενάγησης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

«Κυκλαδικός Πολιτισμός»

Γιατί τα κυκλαδικά ειδώλια είναι μαρμάρινα; Πώς δημιουργούνταν; Είχαν χρώμα; Πώς ζούσαν οι αρχαίοι Κυκλαδίτες; Ποιες ήταν οι ασχολίες τους; 

Αυτά και άλλα ερωτήματα για τον Κυκλαδικό Πολιτισμό θα απαντηθούν με τη συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα «Κυκλαδικός Πολιτισμός». Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στον πρώτο όροφο του Μουσείου με τα κυκλαδικά ειδώλια. Εικόνες, σχέδια, βίντεο και δραστηριότητες δίνουν στους μαθητές την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά και μέσα από τη διάδραση να μάθουν με έναν ευχάριστο τρόπο. Η περιήγηση πραγματοποιείται μέσα στην αίθουσα του Μουσείου με σταθμούς σε προθήκες με ειδώλια και άλλα εκθέματα. Σε κάθε σταθμό παρουσιάζεται μία διαφορετική θεματική. 

Ηλικίες:
Το πρόγραμμα απευθύνεται, με τις ανάλογες προσαρμογές, σε παιδιά Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου

Πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα:

• Γίνεται live streaming ξενάγηση μέσα στο Μουσείο διάρκειας 60 λεπτών
• Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν με ερωτήσεις ή απορίες.
• Στη διάρκεια των προγραμμάτων πραγματοποιούνται δραστηριότητες μπροστά στα εκθέματα στις οποίες συμμετέχουν τα παιδιά
• Μετά την ξενάγηση αποστέλλεται στον εκπαιδευτικό υλικό με πληροφορίες και προτάσεις για δραστηριότητες για να συνεχίσει το πρόγραμμα στην τάξη.
• Στο  πρόγραμμα συμμετέχει ένα τμήμα, ώστε να γίνεται διάδραση και να συμμετέχουν όλα τα παιδιά.

Πληροφορίες για το κόστος και για συμμετοχή στα προγράμματα επικοινωνήστε στο emarkou@cycladic.gr. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των προγραμμάτων είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.