Ομιλία

“Working with light” Μιχάλης Αναστασιάδης

Ο Μιχάλης Αναστασιάδης δημιουργεί έργα με ποιοτική διάρκεια καθώς επικεντρώνεται στις αναλογίες, στην έντιμη χρήση των υλικών και στη φυσική παρουσία ενός αντικειμένου. Μεταξύ έργου τέχνης και βιομηχανικού σχεδιασμού, τα έργα του κινούνται μεταξύ χρηστικού ως προς τη λειτουργία τους και ποιητικού και αινιγματικού ως προς την παρουσία τους.

Έργα του Αναστασιάδη περιλαμβάνονται στις μόνιμες συλλογές του Museum Of Modern Art της Νέας Υόρκης, του Victoria and Albert Museum και του Crafts Council στο Λονδίνο, του FRAC Centre στην Ορλεάνη της Γαλλίας, του MAK της Βιέννης και του Art Institute του Σικάγου. Πρόσφατες ατομικές εκθέσεις περιλαμβάνουν τις Time And Again στο Geymüllerschlössel/MAK στη Βιέννη και To Be Perfectly Frank στο Svenskt Tenn της Στοκχόλμης, εκθέσεις στο Norfolk House Music Room του Victoria & Albert Μuseum στο Λονδίνο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Atelier Jesper των Βρυξελλών κατά την κυπριακή προεδρία ΕΕ. Ο Αναστασιάδης έχει επίσης σχεδιάσει προϊόντα για γνωστές εταιρείες, όπως οι Flos, Herman Miller, Salvatori, Puiforcat, B&B Italia, Cassina, Fantini, Lobmeyr, Dansk Møbelkunst και Svenskt Tenn.

Με σπουδές πολιτικού μηχανικού στο Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου και μεταπτυχιακές σπουδές στον Βιομηχανικό Σχεδιασμό στο Royal College of Art, ο Αναστασιάδης ίδρυσε το εργαστήριό του στο Λονδίνο το 1994 και την επώνυμη εταιρεία του το 2007 και παρήγαγε σειρά γνωστών φωτιστικών, επίπλων και αντικειμένων που επιδεικνύουν εκλεκτικισμό, ιδιαιτερότητα και διαχρονικότητα.

Συντονισμός: Αφροδίτη Γκόνου

...
Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, 19.30
Auditorium, Νεοφύτου Δούκα 4
...
Είσοδος Eλεύθερη
Είσοδος με δελτία προτεραιότητας {από τις 19.00}

Lighting Sponsor

With the support of

Sponsors

  • Official Air Carrier Sponsor
  • Hospitality Sponsor

Media Sponsor

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.