ΠΑΙΔΙΑ 8-10 ΕΤΩΝ

«Το ταξίδι του ήρωα». Για παιδια 8-10 ετών

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Σε αυτό το εργαστήριο,  θα παίξουμε με τις έννοιες του ήρωα, του προορισμού και των εμποδίων μέσα από το του ταξίδι του κλασικού ήρωα. Κάθε παιδί θα δημιουργήσει την προσωπική του περιπέτεια και τον δικό του ήρωα που θα πρωταγωνιστεί σε αυτή.  Ένα ταξίδι στο οποίο ο καθένας, μέσα από προσωπικές επιλογές, θα ξεπεράσει εμπόδια και δυσκολίες, θα εκφράσει επιθυμίες και στόχους και θα δοκιμάσει τρόπους επίλυσης προβλημάτων που θεωρεί καλύτερους. 

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα χρησιμοποιήσουμε διάφορα εικαστικά μέσα, κίνηση, θεατρικό παιχνίδι, ανάπτυξη ρόλων, αυτοσχεδιασμό, χτίσιμο ιστορίας,  και κυρίως, τη φαντασία μας και τη δημιουργικότητά μας, για να φωτίσουμε διαφορετικές πτυχές του ήρωα και να εμπλουτίσουμε το ταξίδι μας. Με αφορμή εκθέματα από τις  μόνιμες συλλογές του μουσείου, αλλά και της περιοδικής έκθεσης με τίτλο: «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου», θα βουτήξουμε σε μύθους και ιστορίες και θα τις ζωντανέψουμε μέσα από τη δική μας σύγχρονη ματιά, με τα προσωπικά μας εικαστικά έργα.

Πληροφορίες: Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

«Γνωριμία με τον Ήρωα»
Κυριακή 25/10, 11.30-13.30

Στο εργαστήριο αυτό ο Ήρωας είναι ο πρωταγωνιστής μας! Ο Ήρωας είναι ο κεντρικός χαρακτήρας που καλείται να εκπληρώσει μια αποστολή, να απαντήσει σε προκλήσεις και να φέρει τον κόσμο σε μια ισορροπία. Παρακολουθωντας το ταξίδι του Ήρωα μέσα από τα μάτια του,  χρειάζεται να τον γνωρίσουμε πριν αρχίσει η ιστορία του: Ποια είναι η καθημερινότητά του, ποιες οι συνήθειές του, τι του δίνει χαρά, τι τον φοβίζει; Ποια είναι τα δυνατά του σημεία και ποιες οι αδυναμίες του; Με παιχνίδια ρόλων και αυτοσχεδιασμούς θα ταυτιστούμε με τον ήρωα μας, θα τον φανταστούμε και θα δημιουργήσουμε τη μορφή του και τον κόσμο του με μεικτές τεχνικές.

«Κλίση για περιπέτεια!»
Σάββατο 31/10, 11.00-13.00

Η περιπέτεια ενός Ήρωα ξεκινά όταν δέχεται μια πρόσκληση για δράση, όπως μια άμεση απειλή για  τον τρόπο ζωής του ή την ειρήνη της κοινότητας στην οποία ζει. Για να δούμε, τι είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει τον καθένα μας να αναλάβει δράση, να πάρει αποφάσεις και να αναζητήσει λύσεις; Σε ποιον κόσμο θα μας μεταφέρει αυτή η αναζήτηση; Ποιες είναι οι διαφορές του με τον “φυσιολογικό” κόσμο; Τι εμπόδια και δυσκολίες θα συναντήσει ένας ήρωας εκεί; Σε αυτό το εργαστήρι θα κατασκευάσουμε μια μακέτα που θα απεικονίζει τον κόσμο της περιπέτειας όπως τον φαντάζεται ο καθένας μας.

Υ.Γ: Παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Εισιτήριο: 12€ / Ηλεκτρονική κράτηση στο viva.gr
Mέγιστος αριθμός παιδιών: 7

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στα ελληνικά, αλλά μπορούν να το  παρακολουθήσουν και αγγλόφωνα παιδιά

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Νιόβη Σταυροπούλου
Εικαστικός - Art Therapist


Ιφιγένεια Θεοδοσίου
Παιδαγωγός

Φωτογραφία εξωφύλλου | Πάρις Ταβιτιάν © Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.