Το Μουσείο ταξιδεύει

Η ΕΚΘΕΣΗ

Η Έκθεση Terrantica, που παρουσιάζεται στο Colosseo της Ρώμης, είναι αφιερωμένη στη Γη και οργανώθηκε από το Ιταλικό Υπουργείο Πολιτισμού και την Ειδική Εφορεία του Colosseo, του Εθνικού Μουσείου και των Αρχαιοτήτων της Ρώμης υπό την αιγίδα της EXPO Milan 2015.

Ανάμεσα στα πολλά αντικείμενα από την Ιταλία, την Ελβετία και τη Γερμανία, στην έκθεση συμμετέχουν και εννέα αντικείμενα από την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών 4 ειδώλια από τις συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης: ένα βιολόσχημο, ένα ειδώλιο τύπου Πλαστηρά, ένα τύπου Χαλανδριανής και ένα μεγάλου μεγέθους ειδώλιο τύπου Σπεδού που μάλιστα επιλέχθηκε για να κοσμήσει τις αφίσες, τα μπάνερς και το εξώφυλλο του καταλόγου της έκθεσης.

Οι 11 ενότητες πραγματεύονται την προϊστορία και την ιστορία των πολιτισμών της Μεσογείου από την 5η χιλιετία π.Χ. έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους. Γλυπτά, ανάγλυφα, τοιχογραφίες, αγγεία, ειδώλια, κατάδεσμοι, χρυσά ενεπίγραφα ελάσματα, νομίσματα και εργαλεία, συνδυασμένα με φωτογραφίες έγχρωμες και ασπρόμαυρες από τη γη της Μεσογείου, αφηγούνται στον επισκέπτη την αδιάσπαστη σχέση του ανθρώπου με τη γη, τους μύθους που δημιούργησε για να εξηγήσει τα φυσικά φαινόμενα, τα στοιχεία που θεοποίησε και λάτρεψε, τις καλλιέργειες, τα ορυκτά και τους θησαυρούς που αναζήτησε και αναζητά. 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Οκτωβρίου 2015.

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.