ΠΑΙΔΙΑ 4-5 ΕΤΩΝ

Το Μονοπάτι του Μύθου | για παιδιά 4-5 ετών

Το μονοπάτι του μύθου

Μια φορά κι έναν καιρό ένας μικρός ήρωας έβαλε το ένα πόδι μπροστά στο άλλο και ξεκίνησε. Τα βήματά του τον έβγαλαν στο μονοπάτι του μύθου. Όλοι ήταν εκεί, δράκοι, τέρατα, θεριά, ξωτικά και παγανά. Ευτυχώς, δεν ήταν μόνο αυτοί αλλά και βασιλιάδες δυνατοί, πρίγκιπες, πριγκίπισσες, δέντρα, ζώα και πουλιά, έτοιμα να βοηθήσουν στην κακοτοπιά.

Σ’ αυτό το μονοπάτι θα περπατήσουμε και εμείς τη φετινή χρονιά. Κάθε του στάση και ένα καινούργιο παραμύθι, μια νέα έμπνευση, μια νέα τεχνική και μια νέα δημιουργία. Αφηρημένα γλυπτά, μονοτυπίες, πορτρέτα, κούκλες, φιγούρες θεάτρου σκιών και βιβλία θα είναι η ανταμοιβή μας στο τέλος κάθε μονοπατιού. 

Εκτός όμως από τους μαγικούς βοηθούς των παραμυθιών, στο τέλος κάθε στάσης βοηθοί μας θα γίνονται και οι γονείς για να ολοκληρωθούν οι δημιουργίες μας.
Ελάτε να περπατήσουμε μαζί στο μονοπάτι των παραμυθιών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αντωνία Βέλλιου 
Αφηγήτρια 

Δέσποινα Σακελλαρίου

Αναπτυξιακή Ψυχολόγος

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ~ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

• Πειραχτήρια και Ψεύτες •

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ψεύτης που έλεγε ψέματα πολλά και συνάντησε 40 δράκους! Ήταν κι ένας βασιλιάς που είχε αυτιά γαϊδάρου! Ήταν κι ένα μισοκοκκοράκι που έψαχνε ένα χρυσό φλουράκι!

Τι απ’ όλα αυτά είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα θα το μάθετε στο αποκριάτικο εργαστήρι μας;

Στη πέμπτη στάση στο μονοπάτι του μύθου συναντάμε τα πειραχτήρια και τους ψεύτες των παραμυθιών και γελάμε με τις φάρσες και τα πειράγματά τους.

Μετά, πετάμε μέχρι την Αφρική και συναντάμε διάφορες φυλές που μας αποκαλύπτουν τα μυστικά που κρύβουν πίσω από τις μάσκες τους. Τα ζώα και τα πνεύματα τους μας δίνουν έμπνευση για να φτιάξουμε τη δική μας αφρικάνικη μάσκα με χαρτόνια, νήματα, καρπούς, κουμπιά και άλλα υλικά.

Αντιλόπες, λιοντάρια, ελέφαντες και ένα σωρό άλλα ζώα θα ξεπεταχθούν στο τέλος του εργαστηρίου.

Οι γονείς θα μας βοηθήσουν να βάλουμε τις τελευταίες πινελιές και να φορέσουμε τη μάσκα μας πριν το αποκριάτικο πάρτι μας.

Υ.Γ. Παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα και ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Κυριακή 24/2, 11:30-13:00


ΜΑΡΤΙΟΣ ~ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

• Μάγισσες και ξόρκια •

Μια φορά κι έναν καιρό μάγισσες συναντήθηκαν πολλές, απόφαση να βγάλουν ποια θα έρθει σε αυτό το παραμύθι. Ήρθε μία καβάλα στο γουδί της κι άλλη μια από τα ζεστά καβάλα στο φτερό της! Ήρθε κι άλλη μια πάνω σ’ ένα σκουπόξυλο και μια πάνω σ’ έναν κόκορα! Την απόφαση που πήραν θα μας την πει το παραμύθι.

Στην έκτη στάση μας στο μονοπάτι του μύθου συναντάμε τις μάγισσες των παραμυθιών, κάνουμε ξόρκια μαγικά και μπρος μας φανερώνονται πλάσματα φανταστικά.

Τα παιδιά θα πάρουνε χαρτιά, εφημερίδες, χαρτοταινίες και  θα τα ζουλήξουν, θα τα πλάσουν, θα τα κολλήσουν και στο τέλος θα τους δώσουνε μορφή με έμπνευση από τους σπουδαίους γλύπτες C. Brancusi και H. Moore. Μάγισσες, μονόκεροι, λύκοι, νάνοι και άλλα πλάσματα της φαντασίας θα ξεπεταχθούν.

Στο τέλος, οι γονείς θα μας βοηθήσουν να τα καλύψουμε όλα με papier-mâché και να τα στήσουμε στη βάση τους.

Υ.Γ. Παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα και ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Σάββατο 16/3, 11:00-12:30 & Κυριακή 31/3, 11:30-13:00


Εισιτήριο: €10
Φίλοι ΜΚΤ: €7 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο (το δεύτερο ή τρίτο παιδί): €7

Πληροφορίες - Κρατήσεις
Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.