ΠΑΙΔΙΑ 4-5 ΕΤΩΝ

Το Μονοπάτι του Μύθου | για παιδιά 4-5 ετών

Το μονοπάτι του μύθου

Μια φορά κι έναν καιρό ένας μικρός ήρωας έβαλε το ένα πόδι μπροστά στο άλλο και ξεκίνησε. Τα βήματά του τον έβγαλαν στο μονοπάτι του μύθου. Όλοι ήταν εκεί, δράκοι, τέρατα, θεριά, ξωτικά και παγανά. Ευτυχώς, δεν ήταν μόνο αυτοί αλλά και βασιλιάδες δυνατοί, πρίγκιπες, πριγκίπισσες, δέντρα, ζώα και πουλιά, έτοιμα να βοηθήσουν στην κακοτοπιά.

Σ’ αυτό το μονοπάτι θα περπατήσουμε και εμείς τη φετινή χρονιά. Κάθε του στάση και ένα καινούργιο παραμύθι, μια νέα έμπνευση, μια νέα τεχνική και μια νέα δημιουργία. Αφηρημένα γλυπτά, μονοτυπίες, πορτρέτα, κούκλες, φιγούρες θεάτρου σκιών και βιβλία θα είναι η ανταμοιβή μας στο τέλος κάθε μονοπατιού. 

Εκτός όμως από τους μαγικούς βοηθούς των παραμυθιών, στο τέλος κάθε στάσης βοηθοί μας θα γίνονται και οι γονείς για να ολοκληρωθούν οι δημιουργίες μας.

Ελάτε να περπατήσουμε μαζί στο μονοπάτι των παραμυθιών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αντωνία Βέλλιου 
Αφηγήτρια 

Δέσποινα Σακελλαρίου

Αναπτυξιακή Ψυχολόγος

ΑΠΡΙΛΙΟΣ ~ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

• Μαγικοί Βοηθοί•

Μια φορά κι έναν καιρό ένας ήρωας πήρε το δρόμο, το στρατί, πήρε το μονοπάτι. Συνάντησε δράκους, μάγισσες, γίγαντες, στοιχειά, μα, τα έβγαλε πέρα μια χαρά με τη βοήθεια των φίλων του. Κι αν κοιτάξεις γύρω σου καλά, μαγικοί βοηθοί υπάρχουνε παντού, αρκεί να ανοίξεις την καρδιά και να τους ακούσεις με χαρά!

Στην έβδομη στάση στο  μονοπάτι του μύθου μια ανάσα ξεκούρασης μας προσφέρουν οι μαγικοί βοηθοί.

Το κάθε παιδί θα βρει τους δικούς του και με έμπνευση από τον A. Warhol και τα πορτρέτα του, θα χρησιμοποιήσει την τεχνική της μονοτυπίας για να φτιάξει πολύχρωμους μαγικούς βοηθούς. Νάνοι, πουλιά, δέντρα, σύννεφα κι άλλα πολλά θα πάρουν μορφή πάνω σε χρωματιστά χαρτιά.

Στο τέλος, οι γονείς θα μας βοηθήσουν να τα συνθέσουμε σε ένα μεγάλο έργο.

Υ.Γ. Παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα και ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Κυριακή 21/4, 11:30-13:0

ΜΑΪΟΣ ~ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

• ΦΥΣΗ – ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ •

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν δέντρα, δάση, βουνά, ποτάμια, λίμνες και πουλιά, και ήταν όλα ζωντανά. Αν σταματούσες μια στιγμή, άκουγες να σου ψιθυρίζουν μέσα στο αυτί. Αν τους έκανες ένα καλό, χίλια καλά σε περιμέναν στο λεπτό.

Στην τελευταία στάση του μονοπατιού μας, η μεγάλη Μητέρα, η μαμά Γη, μας κάνει χίλια δώρα με τα λουλούδια της, τις μελωδίες των πουλιών, τα ταξιδιάρικα σύννεφα και το γαλάζιο του ουρανού.

Κι εμείς σκεφτήκαμε να τα γυρίσουμε πίσω, ο καθένας στη δική του μητέρα. Ένα δώρο ανταπόδοσης θα είναι λοιπόν το βιβλίο που θα φτιάξουμε στο τελευταίο εργαστήρι της χρονιάς.

Ένα βιβλίο γεμάτο αποτυπώματα από τη φύση, από τις δαντέλες και τα ρούχα της μαμάς, από κορδέλες και άλλα πολλά.

Στο τέλος, τα παιδιά θα αφηγηθούν στους γονείς τους τις ιστορίες που κρύβουν τα βιβλία τους.

Υ.Γ. Παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα και ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Κυριακή 19/5, 11:30-13:00

Εισιτήριο: €10
Φίλοι ΜΚΤ: €7 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο (το δεύτερο ή τρίτο παιδί): €7

Πληροφορίες - Κρατήσεις
Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.