ΠΑΙΔΙΑ 2-3,5 ΕΤΩΝ

Το μικρό σπίτι στο Μουσείο | για παιδιά 2 - 3,5 ετών

Το μικρό σπίτι στο Μουσείο

Το εργαστήριο μας, όλη τη φετινή χρονιά, μεταμορφώνεται σ’ ένα μικρό σπίτι με πολλά δωμάτια... Κάθε μήνα η πόρτα ανοίγει και αποκαλύπτεται ένας διαφορετικός χώρος έτοιμος για περιπλάνηση και παιχνίδια. Από το μπάνιο στο γκαράζ, από το σαλόνι στην αποθήκη, από το παιδικό δωμάτιο στο υπνοδωμάτιο και από την κουζίνα στον κήπο.
Εξερευνούμε τους θησαυρούς που κρύβει το κάθε δωμάτιο και αντλούμε έμπνευση για δημιουργίες από υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας και τα χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Ο αφρός που ξυρίζεται ο μπαμπάς βγαίνει από το ντουλάπι του μπάνιου και σχηματίζει πολύχρωμα μωσαϊκά. Τα ζαρζαβατικά του μανάβη χορεύουν και αφήνουν παντού τα ίχνη τους. Τα νήματα της γιαγιάς βουτάνε μέσα στα χρώματα και τα ρούχα που κρύβουμε στην αποθήκη φτιάχνουν πρωτότυπα χαλιά! Βέβαια, από το μικρό μας σπίτι στο Μουσείο δεν θα λείπουν και τα παραμύθια. Βάτραχοι, ποντίκια, μικροί ήρωες, γριές που πλέκουν, αλεπούδες πονηρές, γουρουνάκια πεισματάρικα, μας επισκέπτονται για να μας πουν την ιστορία τους.

Ένα εργαστήρι που ενεργοποιεί τόσο τις αισθήσεις των παιδιών όσο και των γονιών, ενισχύει τη φαντασία των μικρών μας επισκεπτών και την αντίληψή τους, συντελεί στην ανάπτυξη των λεπτών δεξιοτήτων τους, τα εξοικειώνει με την τέχνη και βοηθάει στην κοινωνικοποίησή τους. Επίσης, προσφέρει στους γονείς και τα παιδιά μια κοινή ώρα για να εξερευνήσουν μαζί τη χαρά του παιχνιδιού, της μουσικής και της κίνησης, τη γαλήνη του να ακούνε μαζί παραμύθια και ιστορίες και την απόλαυση του να δημιουργήσουν μαζί και να εκφραστούν καλλιτεχνικά.

Ελάτε σπίτι μας!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αντωνία Βέλλιου
Αφηγήτρια 

Δέσποινα Σακελλαρίου
Αναπτυξιακή Ψυχολόγος

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

• ΣΑΛΟΝΙ | ΠΕΤΏΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΧΑΛΙ •

Το μήνα των Χριστουγέννων όλη η οικογένεια μαζεύεται στο σαλόνι. Το ίδιο κάνουμε κι εμείς στο δικό μας σπίτι στο Μουσείο.

Σ’ αυτό το χριστουγεννιάτικο εργαστήρι θα σας καλωσορίσουμε στο σαλόνι μας, θα στολίσουμε όλοι μαζί το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας και μετά θα καθίσουμε γύρω-γύρω για να ακούσουμε μια ζεστή χριστουγεννιάτικη ιστορία που θα ξυπνήσει τη φαντασία μας και θα μας ταξιδέψει μ’ ένα μαγικό χαλί στα πέρατα του μύθου. Επιστρέφοντας ξανά στο σαλόνι μας, θα παίξουμε με μαξιλάρια, θα κυλιστούμε κάτω από καρέκλες και τραπέζια θα χορέψουμε με τις σκιές μας και στο τέλος θα φτιάξουμε το δικό μας μαγικό χαλί.

Κύκλοι, χάντρες, λογιών-λογιών υφάσματα, παγιέτες και πολλά άλλα υλικά θα γεμίσουν το πάτωμα και το έργο μας.

Γονείς και παιδιά θα ζωγραφίσουν, θα επιλέξουν τα υλικά που χρειάζονται, θα τα ταιριάξουν και θα δημιουργήσουν σχέδια. Όλα αυτά βοηθούν τα παιδιά να εξασκήσουν τις λεπτές κινητικές τους δεξιότητες, να συντονίσουν τα μάτια και τα χέρια τους, να αρχίσουν να δημιουργούν σχήματα και να αποκτήσουν σιγά σιγά ένα λεξιλόγιο που θα αντιστοιχεί στα έργα τους.

Ελάτε να πετάξουμε μαζί!

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/12, 11.00-12.30

Για παιδιά 2-3,5 ετών / Απαραίτητη η παρουσία γονέα

Εισιτήριο: €15
Φίλοι ΜΚΤ: €12 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €12

Πληροφορίες - Κρατήσεις  
Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00