ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ταξίδια στον χρόνο

Για παιδιά 4-5 ετών

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

«Ταξίδια στον χρόνο»
Παλαιολιθική εποχή- Η ζωγραφική των σπηλαίων
Σάββατο 23/10, 11:00-13:00 και Κυριακή 31/10, 11:30-13:30

Μια γλυκιά ιστορία φιλίας ανοίγει το εργαστήριο αυτής της χρονιάς. Ένα αγόρι, ναυαγός σε ένα νησί, γνωρίζει τον Χομ. Ο Χομ είναι διαφορετικός. Του μαθαίνει πράγματα, παίζουν μαζί και γίνονται φίλοι. Τι γίνεται μετά; Θα το μάθετε όταν έρθετε στο εργαστήρι. 

Μαζί θα μάθουμε και πώς ζωγραφίζανε οι άνθρωποι στην παλαιολιθική εποχή μέσα σε σπηλιές. Θα δούμε εικόνες από το Σπήλαιο των Χεριών και το Σπήλαιο των Θηρίων. Και όταν θα τελειώσει το ταξίδι μας, θα συρθούμε στη δική μας σπηλιά για να ζωγραφίσουμε στο φως των κεριών. Δε θα μείνουμε, όμως, εκεί. Θα φτιάξουμε τα χρώματα μας όπως οι άνθρωποι των σπηλαίων και θα ζωγραφίσουμε τα έργα μας πάνω σε πρωτότυπες επιφάνειες. 

Το εργαστήριο γίνεται με αφορμή το βιβλίο “Χομ. Πρώτος φίλος, ο τελευταίος του είδους του”, των Jeanne Willis και Paddy Donnelly, Εκδόσεις Ίκαρος 

Ετοιμαστείτε για ένα αλλιώτικο ταξίδι! 

Υ.Γ: Τα παιδιά να φορέσουν άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εισιτήριο: 12€
Mέγιστος αριθμός παιδιών: 15
Πληροφορίες: Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00


Μόνο για ελληνόφωνα παιδιά

Συντελεστές
Δέσποινα Σακελλαρίου, Αναπτυξιακή Ψυχολόγος

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης  τηρούνται όλα τα μέτρα και οι κανόνες που ισχύουν για την πρόληψη και προστασία από τον COVID-19 και το προσωπικό του Μουσείου έχει εμβολιαστεί. Εκτός αυτών, το Μουσείο έλαβε το Σήμα SGS DISINFECTION MONITORED CLEANING CHECKED MARK, που επικυρώνει τη σωστή εφαρμογή των διαδικασιών απολύμανσης για την πρόληψη της διασποράς του ιού SARS-CoV-2 / Covid-19 σε όλους τους χώρους του. 

• Οι γονείς και συνοδοί των παιδιών θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Για την ταυτοποίηση στοιχείων, θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριo.
• Τα παιδιά 4-11 θα πρέπει να προσκομίζουν δήλωση self test του τελευταίου 24ώρου πριν από το εργαστήριο που θα πάρουν μέρος.
• Κατά την είσοδο στο Μουσείο από τη Νεοφύτου Δούκα, τα παιδιά από 4 ετών και οι γονείς φορούν μάσκα και θερμομετρούνται.
• Η χρήση μάσκας για τα παιδιά από 4 ετών και για τους ενήλικες, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, είναι υποχρεωτική.

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.