ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ταξίδια στον χρόνο

Για παιδιά 4-6 ετών

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

«Ταξίδια στον χρόνο»
Η καθημερινή ζωή στην Αρχαία Αθήνα
Σάββατο 22/1, 11:00-13:00, Κυριακή 23/1, 11:30-13:30 και Σάββατο 29/1, 11:00-13:00

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στην αρχαιότητα, αυτόν τον μήνα προσγειωνόμαστε στο σπίτι δύο παιδιών, του Λέοντα και της Μελίτης. Εκεί, με τη βοήθεια των βιβλίων της Μαρίνας Πλατή και της Ελένης Μάρκου βλέπουμε πως ζούσαν τα αγόρια και τα κορίτσια στην αρχαία Αθήνα, ποιες ήταν οι συνήθειές τους, ποια ήταν τα παιχνίδια που έπαιζαν και πως μεγάλωναν για να γίνουν σύζυγοι και πολεμιστές. Στη συνέχεια, ανοίγουμε μια βαλίτσα με θησαυρούς για να δούμε, να ακούσουμε και να αγγίξουμε τα παιχνίδια τους. Παίρνουμε έμπνευση από αυτά για να παίξουμε όλοι μαζί και στο τέλος, με ένα κομμάτι πηλό, φτιάχνουμε τα δικά μας παιχνίδια. Πλαγγόνες, ειδώλια, κουδουνίστρες και άλλα παιχνίδια παίρνουν μορφή ζουλώντας, πλάθοντας και τσιμπώντας τον πηλό. 

Υ.Γ: Παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εισιτήριο: 12€
Mέγιστος αριθμός παιδιών: 15
Πληροφορίες: Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00


Μόνο για ελληνόφωνα παιδιά

Συντελεστές
Δέσποινα Σακελλαρίου, Αναπτυξιακή Ψυχολόγος

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων: Δευτέρα 10/1, στις 10:00

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης  τηρούνται όλα τα μέτρα και οι κανόνες που ισχύουν για την πρόληψη και προστασία από τον COVID-19 και το προσωπικό του Μουσείου έχει εμβολιαστεί. Εκτός αυτών, το Μουσείο έλαβε το Σήμα SGS DISINFECTION MONITORED CLEANING CHECKED MARK, που επικυρώνει τη σωστή εφαρμογή των διαδικασιών απολύμανσης για την πρόληψη της διασποράς του ιού SARS-CoV-2 / Covid-19 σε όλους τους χώρους του. 

• Οι γονείς και συνοδοί των παιδιών θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης (έως 3 μήνες από τη διάγνωση). Για την ταυτοποίηση στοιχείων, θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριo.
• Τα παιδιά 4-11 θα πρέπει να προσκομίζουν δήλωση self test του τελευταίου 24ώρου πριν από το εργαστήριο που θα πάρουν μέρος.
• Κατά την είσοδο στο Μουσείο από τη Νεοφύτου Δούκα, τα παιδιά από 4 ετών και οι γονείς φορούν μάσκα και θερμομετρούνται.
• Η χρήση μάσκας για τα παιδιά από 4 ετών και για τους ενήλικες, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, είναι υποχρεωτική.

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.