Κοινωνικά Προγράμματα

Ταξίδι στις 5 Ηπείρους - Φυλές στην άκρη της γης

Στα πλαίσια του προγράμματος "Όλοι Παρέα στο Μουσείο", παιδιά από τον οργανισμό Polyphonica ήρθαν σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς του κόσμου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο κύκλος εργαστηρίων «Ταξίδι στις 5 Ηπείρους – φυλές στην άκρη της γης» σε συνεργασία με την ομάδα Synthesis 748, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διαπολιτισμικού προγράμματος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης «Όλοι Παρέα στο Μουσείο» μόλις ολοκληρώθηκε. 

Παιδιά από το μη – κερδοσκοπικό οργανισμό Polyphonica, ηλικίας 12 έως 16 ετών, συμμετείχαν στο πρόγραμμα με σκοπό να έρθουν σε επαφή με άλλους πολιτισμούς, και να γνωρίσουν τις διαφορετικές κουλτούρες. 

Κατά την διάρκεια έξι εβδομάδων, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή και «ταξίδεψαν» σε μακρινούς πολιτισμούς στην Αμερική, Ασία, Ωκεανία, Αφρική αλλά και στην Ευρώπη. Μέσα από βιωματικά εργαστήρια χορού, μουσικής, θεάτρου και εικαστικών, είχαν την μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν και να συνδιαλλαγούν με την κουλτούρα του κάθε πολιτισμού.

Από τον Ιανουάριο 2022, το διαπολιτισμικό πρόγραμμα «Όλοι Παρέα στο Μουσείο» θα συνεχίσει και θα προσφέρει ένα νέο κύκλο εργαστηρίων ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά που φοιτούν σε δημοτικά διαπολιτισμικά σχολεία στην Αθήνα. 

Ο κύκλος εργαστηρίων «Ταξίδι στις 5 Ηπείρους – φυλές στην άκρη της γης» υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Helidoni Foundation και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Με την υποστήριξη

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.