ΠΑΙΔΙΑ 4-5 ΕΤΩΝ

Τα τραγούδια έχουν τη δική τους ιστορία

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Με αφορμή πάντα ένα τραγούδι τη φετινή χρονιά ταξιδεύουμε από νότα σε νότα και από λέξη σε λέξη για να ξετυλίξουμε το κουβάρι της ιστορίας που κρύβει. Τραγούδια που μας ξεσηκώνουν και τα χορεύουμε σαν τρελοί, τραγούδια που μας ταξιδεύουν και μας κάνουν να ονειρευόμαστε, τραγούδια που συγκινούν και μας εμπνέουν ακούγονται δυνατά στο φετινό εργαστήριο. Με ένα κίτρινο υποβρύχιο πάμε να συναντήσουμε το βασιλιά της θάλασσας και με μια ψαροπούλα ακολουθούμε έναν ήρωα θαλασσινό, οι περιπέτειες ενός κοριτσιού γίνονται musical και η πάλη με έναν μάγο τρομερό γίνεται rock επιτυχία. Στο τέλος όλο αυτό το μουσικό ταξίδι αποτυπώνεται σε χρώματα, γραμμές, σχήματα, μορφές και όγκους. Κάθε φορά και άλλη τεχνική, κάθε φορά και νέα υλικά. Από τις μπογιές και τα πινέλα, στον πηλό, τις σφραγίδες και το κολάζ. Από τις γραμμές και τις μουτζούρες, στις φωτογραφίες και τα περιοδικά. Στο τέλος, όμως, του μουσικού μας ταξιδιού δε θα μένουμε μόνοι. Τα παιδιά θα καλούν τους γονείς τους για να τους παρουσιάσουν τα έργα τους και να χορέψουμε όλοι μαζί! 

Καλά μας μουσικά ταξίδια!

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Στον ρυθμό του boogie-woogie
Κυριακή 26/1, 11.30-13.30 

Ήταν κάποτε ένας ζωγράφος που έφυγε από τη χώρα του γιατί ξέσπασε πόλεμος. Στη χώρα που πήγε μαγεύτηκε από τη μουσική, τα φώτα και τα κτίρια. Κάθε βράδυ χόρευε μέχρι τα ξημερώματα και όταν γυρνούσε σπίτι, ζωγράφιζε έναν πίνακα γι’αυτή τη μουσική που τον κατέκλυζε, για τα κτίρια που ορθώνονταν πανήψυλα και για τα φώτα που τον τύφλωναν...

Ήταν κάποτε σε ένα βασίλειο δώδεκα πριγκίπισσες. Κάθε βράδυ έλιωναν τα γοβάκια τους. Κανείς δεν ήξερε τι συνέβαινε, ώσπου μια μέρα ένας στρατιώτης πέρασε από εκεί, έλυσε το μυστήριο και έγινε βασιλιάς... 

Στο εργαστήριο αυτό οι ξέφρενοι ρυθμοί του boogie-woogie μας ξεσηκώνουν για να χορέψουμε, να διασκεδάσουμε και να δημιουργήσουμε. Ο πίνακας του P. Mondrian “Broadway, boogie-woogie” μας δίνει έμπνευση για να φτιάξουμε τη δική μας σύνθεση με πολύχρωμα γεωμετρικά σχήματα. Παίρνουμε τετράγωνα, τρίγωνα, παραλληλόγραμμα και κύκλους και φτιάχνουμε το δικό μας boogie-woogie κολάζ. Στο τέλος, οι γονείς θα μαντέψουν τον τίτλο αυτών των τρελών έργων και θα χορέψουν μαζί μας στον ρυθμό τους!

Υ.Γ: Τα παιδιά να φορέσουν άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

*Μόνο για ελληνόφωνα παιδιά

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020

«You’re the one that I want»
Σάββατο 15/2, 11.00-13.00 και Κυριακή 23/2, 11.30-13.30 

Εργαστήριο εμπευσμένο από το μιούζικαλ
“GREASE”

Στο αποκριάτικο αυτό εργαστήριο, μεταφερόμαστε στην Αμερική του ’50 και του rock n’roll. Με αφορμή το μιούζικαλ Grease, μεταμφιεζόμαστε, χορεύουμε και διασκεδάζουμε στους χαρούμενους ρυθμούς του. Στον κόσμο του παραμυθιού, μια πριγκίπισσα φεύγει από το παλάτι της, μπλέκει σ’ ένα σωρό περιπέτειες και εκεί που δεν θα το περίμενε κανείς, συναντά τον πρίγκιπά της. Με αφορμή μια ιστορία αγάπης, τα παιδιά θα φτιάξουν την αφίσα ενός μιούζικαλ χρησιμοποιώντας την τεχνική της χαρακτικής. Έργα του Toulouse-Lautrec θα μας δώσουν έμπνευση και τα χρώματα θα μας ξεσηκώσουν, ώστε, φεύγοντας, να πάρουμε μαζί μας αρκετές αφίσες για να γεμίσουμε όλο το σπίτι μας. Στο τέλος οι γονείς θα μας βοηθήσουν να βάλουμε τις αφίσες σε όλη την αίθουσα και να δημιουργήσουμε τη δική μας παράσταση!

Υ.Γ: Τα παιδιά να φορέσουν άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Εισιτήριο: €12
Πληροφορίες:  Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αντωνία Βέλλιου 
Αφηγήτρια 

Δέσποινα Σακελλαρίου

Αναπτυξιακή Ψυχολόγος

Φωτογραφία εξωφύλλου | Πάρις Ταβιτιάν © Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.