ΠΑΙΔΙΑ 4-5 ΕΤΩΝ

Τα τραγούδια έχουν τη δική τους ιστορία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης νέων μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον κορωνοϊό COVID-19, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για λόγους πρόληψης, ακυρώνονται όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Σαββατοκύριακου για τον μήνα Μάρτιο.

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Με αφορμή πάντα ένα τραγούδι τη φετινή χρονιά ταξιδεύουμε από νότα σε νότα και από λέξη σε λέξη για να ξετυλίξουμε το κουβάρι της ιστορίας που κρύβει. Τραγούδια που μας ξεσηκώνουν και τα χορεύουμε σαν τρελοί, τραγούδια που μας ταξιδεύουν και μας κάνουν να ονειρευόμαστε, τραγούδια που συγκινούν και μας εμπνέουν ακούγονται δυνατά στο φετινό εργαστήριο. Με ένα κίτρινο υποβρύχιο πάμε να συναντήσουμε το βασιλιά της θάλασσας και με μια ψαροπούλα ακολουθούμε έναν ήρωα θαλασσινό, οι περιπέτειες ενός κοριτσιού γίνονται musical και η πάλη με έναν μάγο τρομερό γίνεται rock επιτυχία. Στο τέλος όλο αυτό το μουσικό ταξίδι αποτυπώνεται σε χρώματα, γραμμές, σχήματα, μορφές και όγκους. Κάθε φορά και άλλη τεχνική, κάθε φορά και νέα υλικά. Από τις μπογιές και τα πινέλα, στον πηλό, τις σφραγίδες και το κολάζ. Από τις γραμμές και τις μουτζούρες, στις φωτογραφίες και τα περιοδικά. Στο τέλος, όμως, του μουσικού μας ταξιδιού δε θα μένουμε μόνοι. Τα παιδιά θα καλούν τους γονείς τους για να τους παρουσιάσουν τα έργα τους και να χορέψουμε όλοι μαζί! 

Καλά μας μουσικά ταξίδια!

ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

«We will rock you»
Σάββατο 21/3, 11:00-13:00 & Κυριακή 29/3, 11:30-13:30 

Εργαστήριο εμπευσμένο από το τραγούδι των Queen

Τενεκέδες, κουβάδες, κουτιά και άλλα αντικείμενα θα μας δώσουν ρυθμό και θα μας κάνουν να χορέψουμε. Η μουσική των Queen θα μας ξεσηκώσει και η ζωγραφική του J.Pollock θα μας εμπνεύσει. 

Μια ιστορία των Ινουί θα μας ταξιδέψει στον παγωμένο Βορρά για να ακούσουμε μία από τις ιστορίες που τους ζέσταινε τα βράδια. Ένα κορίτσι χάνει τα πάντα και ένας καλός φίλος τη βοηθάει να τα βρει με ένα μαγικό τύμπανο.
Μόλις γυρίσουμε στο εργαστήριο, θα πάρουμε μεγάλα χαρτιά, πινέλα και μπογιές και θα μεταμορφώσουμε τον χώρο σε μια rock παράσταση. Γραμμές έντονες, πιτσιλιές διάσπαρτες, ήχοι πινέλων και χορός γύρω από το χαρτί, όλα θα μπλεχτούν για να ροκάρουμε. 
Τέλος, οι γονείς θα έρθουν για να πάρουν μέρος στη δική μας rock συναυλία!

Υ.Γ: Τα παιδιά να φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Εισιτήριο: €12
Πληροφορίες:  Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αντωνία Βέλλιου 
Αφηγήτρια 

Δέσποινα Σακελλαρίου

Αναπτυξιακή Ψυχολόγος

Φωτογραφία εξωφύλλου | Πάρις Ταβιτιάν © Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.