ΠΑΙΔΙΑ 4-5 ΕΤΩΝ

Τα τραγούδια έχουν τη δική τους ιστορία

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Με αφορμή πάντα ένα τραγούδι τη φετινή χρονιά ταξιδεύουμε από νότα σε νότα και από λέξη σε λέξη για να ξετυλίξουμε το κουβάρι της ιστορίας που κρύβει. Τραγούδια που μας ξεσηκώνουν και τα χορεύουμε σαν τρελοί, τραγούδια που μας ταξιδεύουν και μας κάνουν να ονειρευόμαστε, τραγούδια που συγκινούν και μας εμπνέουν ακούγονται δυνατά στο φετινό εργαστήριο. Με ένα κίτρινο υποβρύχιο πάμε να συναντήσουμε το βασιλιά της θάλασσας και με μια ψαροπούλα ακολουθούμε έναν ήρωα θαλασσινό, οι περιπέτειες ενός κοριτσιού γίνονται musical και η πάλη με έναν μάγο τρομερό γίνεται rock επιτυχία. Στο τέλος όλο αυτό το μουσικό ταξίδι αποτυπώνεται σε χρώματα, γραμμές, σχήματα, μορφές και όγκους. Κάθε φορά και άλλη τεχνική, κάθε φορά και νέα υλικά. Από τις μπογιές και τα πινέλα, στον πηλό, τις σφραγίδες και το κολάζ. Από τις γραμμές και τις μουτζούρες, στις φωτογραφίες και τα περιοδικά. Στο τέλος, όμως, του μουσικού μας ταξιδιού δε θα μένουμε μόνοι. Τα παιδιά θα καλούν τους γονείς τους για να τους παρουσιάσουν τα έργα τους και να χορέψουμε όλοι μαζί! 

Καλά μας μουσικά ταξίδια!

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Το χαμόγελο της Τζοκόντα
Μάνος Χατζιδάκις
Σάββατο 9/11, 11.00-13.00, Κυριακή 24/11, 11.30-13.30, Σάββατο 30/11, 11.00-13.00

Ένα χειμωνιάτικο πρωινό στη Νέα Υόρκη, ο Μάνος Χατζιδάκις είδε στην 5η λεωφόρο μια γυναίκα να περνάει. Το θλιμμένο χαμόγελό της και η εικόνα της Τζοκόντα που έπεσε επάνω σχεδόν ταυτόχρονα, τον ενέμπνευσαν να συνθέσει αυτή τη μουσική.

Μια μέρα, σε μια πολιτεία του παραμυθιού, ένα παλικάρι είδε το πορτρέτο της πεντάμορφης του κόσμου και η εικόνα της τον έκανε να χάσει τον ύπνο του. Έφτασε στα πέρατα του κόσμου για να τη βρει. Τα κατάφερε άραγε;
Στο εργαστήριο αυτό, αφήνουμε τη μουσική του Χατζιδάκι και τα ονειρικά λόγια του παραμυθιού να μας ταξιδέψουν. Αφού επιστρέψουμε από τα ταξίδια μας, παίρνουμε στα χέρια μας μπογιές και σοφτ παστέλ για να φτιάξουμε τα δικά μας πορτρέτα. Χαρούμενα, λυπημένα, θυμωμένα ή όπως αλλιώς θέλουν τα παιδιά να απεικονίσουν τον εαυτό τους. Οδηγός μας θα είναι η Τζοκόντα του Λεονάρντο Ντα Βίτσι και το αινιγματικό της χαμόγελο. 

Στο τέλος, οι γονείς θα μας βοηθήσουν να βάλουμε τα πορτρέτα μας σε ένα κάδρο που τους αρμόζει. 

Υ.Γ: Παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Εισιτήριο: €12
Πληροφορίες:  Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αντωνία Βέλλιου 
Αφηγήτρια 

Δέσποινα Σακελλαρίου

Αναπτυξιακή Ψυχολόγος

Φωτογραφία εξωφύλλου | Πάρις Ταβιτιάν © Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.