ΠΑΙΔΙ

Summer Camp 2016 | Mύθοι και Ιστορίες

«ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ»

Οι πρωταγωνιστές του Μουσείου μας λένε την ιστορία τους, ανακατεύοντας τους μύθους με την πραγματικότητα: ένας Κυκλαδίτης τεχνίτης, ένας Κύπριος έμπορος, ένας Αθηναίος πολίτης και η οικογένειά του, αλλά κι ένας ημίθεος. Πώς ήταν η καθημερινότητά τους, τί γλώσσα μιλούσαν, ποια ήταν η θρησκεία τους, οι φόβοι τους, ποια ήταν η δύναμη και οι ικανότητές τους; Τί άφησαν για τις επόμενες γενιές;

Θα  αναζητήσουμε τα ίχνη τους  στις Μόνιμες Συλλογές και  θα συνεχίσουμε την εξερεύνησή μας στην περιοδική έκθεση του Μουσείου, αυτή τη φορά για να γνωρίσουμε έναν σύγχρονο πρωταγωνιστή, τον Κινέζο καλλιτέχνη Ai Weiwei. Μέσα από τα έργα του θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στις ίδιες ερωτήσεις και θα σκεφτούμε καινούριες για εμάς και την ομάδα μας.

 • 1η ΗΜΕΡΑ | ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΑΔΙΤΕΣ ΤΕΧΝΙΤΕΣ

  Ταξιδεύουμε στις Κυκλάδες για να γνωρίσουμε δύο αρχαίους Κυκλαδίτες τεχνίτες: έναν αγγειοπλάστη και ένα μαρμαρογλύπτη. Αγγίζουμε τα υλικά και τα εργαλεία τους, μαθαίνουμε για την έμπνευση και την τεχνική τους. Στο τέλος, δοκιμάζουμε να κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο σχηματίζοντας ένα ειδώλιο από χαρτόνι και διακοσμώντας ένα κυκλαδικό αγγείο από πηλό.

 • 2η ΗΜΕΡΑ | AΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΗΜΙΘΕΟ

  Ανακατεύουμε τους μύθους με την πραματικότητα και μαθαίνουμε για τις περιπέτειες του Ηρακλή, ακολουθώντας τον στον πρώτο του άθλο. Στη συνέχεια, γνωρίζουμε τις δυνάμεις άλλων θεών και ηρώων μέσα από τα αγγεία του μουσείου, ζωντανεύουμε τις ιστορίες τους και, στο τέλος, τις εικονογραφούμε με τον δικό μας τρόπο.

 • 3η ΗΜΕΡΑ | TΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

  Με τη βοήθεια και τις οδηγίες ενός Κύπριου εμπόρου, ετοιμαζόμαστε για ένα ταξίδι στη Μεσόγειο. Παρατηρούμε τα αγγεία των αρχαίων εμπόρων, φτιάχνουμε τα δικά μας με την τεχνική στένσιλ, τα γεμίζουμε με τα προϊόντα μας και κατασκευάζουμε σφραγίδες με το λογότυπό μας για την ποιότητα και την προέλευσή τους.

 • 4η ΗΜΕΡΑ | ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ

  Περνάμε μία μέρα στη ζωή ενός αρχαίου Αθηναίου: προπονούμαστε σε ένα Γυμνάσιο, βγάζουμε λόγο με τη βοήθεια μίας κλεψύδρας, ψηφίζουμε στην Αγορά χρησιμοποιώντας όστρακα, ετοιμαζόμαστε για έναν αρχαίο γάμο, απολαμβάνουμε ένα συμπόσιο ανακαλύπτοντας αρχαία εδέσματα

 • 5η ΗΜΕΡΑ | ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ

  Μεταφερόμαστε σε ένα παλιό σπίτι με σύγχρονα αντικείμενα: μέσα από ένα χάρτη εξερεύνησης στους χώρους του νεοκλασικού κτιρίου εντοπίζουμε τα έργα του Ai Weiwei, ανακαλύπτουμε τα υλικά τους, τη χρήση και την ονομασία τους. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε την τεχνική του κολλάζ για να παρέμβουμε σε αρχαία και σύγχρονα αντικείμενα, μπερδεύοντας υλικά και χρήσεις, παρελθόν με παρόν, φαντασία και πραγματικότητα.

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.