Στα ίχνη της σύγχρονης μουσειολογίας

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Μουσειολογία” του Α.Π.Θ. και η Εταιρεία Ελλήνων Μουσειολόγων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, οργανώνουν τριήμερο Συμπόσιο στη Θεσσαλονίκη (Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Μαΐου 2010) και στην Αθήνα (17 Μαΐου 2010) με θέμα: «Στα ίχνη της σύγχρονης μουσειολογίας» στο πλαίσιο του ετήσιου εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου 2010).

Στο Συμπόσιο παίρνουν μέρος νεαροί μουσειολόγοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κομίζοντας την πείρα τους στην προώθηση της σύγχρονης μουσειολογίας, έμπειρα στελέχη του ΥΠ.ΠΟ. και διδάσκοντες μουσειολογίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και διευθυντές, επιμελητές και στελέχη μουσείων που αναλύουν τις δικές τους πολύχρονες εμπειρίες στο χώρο των μουσείων και της μουσειολογίας.

Το Συμπόσιο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Δημήτρη Κωνστάντιου, του ως πρόσφατα Διευθυντή του Βυζαντινού Μουσείου, που με τους ευρείς ορίζοντές του και τη γενναιοδωρία του είχε ανοίξει το δρόμο για την εφαρμογή της σύγχρονης μουσειολογίας στην Ελλάδα.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Φορείς Οργάνωσης:

Διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών "Μουσειολογία", δια της Κομητείας της Πολυτεχνικής Σχολής και του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης 

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Εταιρία Ελλήνων Μουσειολόγων


Με τη Συμπαράσταση του:
Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.