ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ

Ψηφιακές ξεναγήσεις

Στις ψηφιακές ξεναγήσεις περιλαμβάνονται επιλεγμένα εκθέματα από τις τέσσερις μόνιμες Συλλογές του Μουσείου. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να σαρώσει τον κωδικό ταχείας απόκρισης (QR) που θα δει σε εμφανή σημεία, τόσο στην είσοδο του Μουσείου όσο και έξω από τις αίθουσες των Συλλογών. Η εφαρμογή Clio Muse διατίθεται δωρεάν σε συσκευές smartphone και tablet που διαθέτουν λογισμικό iOS ή Android.

Ο επισκέπτης μπορεί να αναζητήσει τα επιλεγμένα εκθέματα από τις αριθμημένες ενδείξεις που βρίσκονται δίπλα στις λεζάντες των εκθεμάτων. Κάθε αντικείμενο συνοδεύεται από περιγραφή σε ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά

Η εφαρμογή αυτή επιλέχθηκε από το Μουσείο Κυκλαδικής Τένχης προκειμένου  να ενισχύση την εύκολη ψηφιακή πρόσβαση όλων στις Συλλογές του Μουσείου, καθώς και ως ένα επιπλέον υγειονομικό μέτρο για την αποφυγή διασποράς της πανδημίας, αφού με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται η επαφή με άλλες συσκευές (audio guides κλπ.). Έτσι ο επισκέπτης μπορεί μέσω της προσωπικής του συσκευής να περιηγηθεί με ασφάλεια στο Μουσείο.  

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

• Η ψηφιακές ξεναγήσεις "Αρχαία Ελληνική Τέχνη" και "Αρχαία Κυπριακή Τέχνη" διαθέτουν βίντεο σε επιλεγμένα εκθέματα με το σχετικό υδατόσημο, στην Ελληνική & Διεθνή Νοηματική γλώσσα. Ο επισκέπτης μπορεί να αναζητήσει τα βίντεο κάνοντας κύλιση προς τα κάτω.

• Η ψηφιακή ξενάγηση "Αγγίζοντας τον Κυκλαδικό Πολιτισμό", διαθέτει ηχητική περιγραφή επιλεγμένων αντικειμένων σε Ελληνικά και Αγγλικά και απευθύνεται κυρίως σε άτομα με προβλήματα όρασης.

Στρατηγικός Συνεργάτης

Powered by

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.