Προγράμματα και Εργαστήρια για Ειδικά σχολεία

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στις μόνιμες συλλογές του μουσείου, με διάφορες θεματικές που έχουν ως βάση την καθημερινή ζωή των αρχαίων και στη συνέχεια τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα από τα τρία εικαστικά εργαστήρια (βλ. παρακάτω) στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του μουσείου.

Την ημέρα που θα κάνετε την κράτηση, δηλώνετε και ποιο εργαστήριο θέλετε να παρακολουθήσουν οι μαθητές. Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί σε δυο συναντήσεις, όπου η πρώτη πραγματοποιείται στο χώρο που βρίσκονται τα παιδιά (ειδικό σχολείο, κέντρο ημέρας κλπ.), ως επίσκεψη προετοιμασίας και γνωριμίας των παιδιών με την Κυκλαδική Τέχνη και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν και παιχνίδι με πολυαισθητηριακό υλικό που συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση του περιεχόμενου του μουσείου. 

ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΡΦΗ
Πώς μπορούμε να αποτυπώσουμε την ανθρώπινη μορφή; Με πόσους διαφορετικούς τρόπους; Εργαλεία μας σε αυτήν την εξερεύνηση είναι διάφορα εικαστικά υλικά και τεχνικές.


ΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Πώς ζούσαν οι αρχαίοι Έλληνες στην καθημερινή ζωή τους; Ποια είναι η δική μου καθημερινότητα και πως μπορώ να την αποτυπώσω; Τα παιδιά εξερευνούν στιγμές και συναισθήματα από την καθημερινότητά τους και τα αποτυπώνουν με διάφορα εικαστικά υλικά.


ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Ο μύθος της Ευρώπης, οι άθλοι του Ηρακλή, οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου και άλλες ιστορίες ζωντανεύουν μέσα από τις παραστάσεις των αγγείων και αποτελούν την έμπνευση για να δημιουργήσουν τα παιδιά το δικό τους μύθο, τους δικούς τους άθλους και ιστορίες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πού;
Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, θα μπορεί να προηγηθεί μια επίσκεψη προετοιμασίας από την εικαστική ψυχοθεραπεύτρια στο χώρο του σχολείου. 

Πότε;
Η επίσκεψη στο μουσείο πραγματοποιείται πρωινές ώρες, 10.00-11.30, ενώ στο σχολείο μετά τις 13.00. 

Ποιοί;
Η ομάδα αποτελείται από 10-15  μέλη ανάλογα με τις ομάδες 

Συμμετοχή: Δωρεάν

Επικοινωνία: Απαραίτητη η προσυνεννόηση στο 210.7239438 καθημερινά 10.00-16.00

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.