ΠΑΙΔΙΑ 5-7 & 7-10 ΕΤΩΝ

Πιάσε την τέχνη από την αρχή | για παιδιά απο 5-7 & 7-10 ετών

Πιάσε την τέχνη από την αρχή

Στόχος του εργαστηρίου της φετινής χρονιάς είναι η αναζήτηση του χρόνου και του χώρου στον κόσμο της Τέχνης.

-Πώς συνδέονται η κοινωνία, η ιστορία και η τέχνη;
-Πώς και γιατί η τέχνη έχει αλλάξει στο πέρασμα του χρόνου, από την προϊστορική εποχή έως σήμερα;

Αυτά τα ερωτήματα, που θα απασχολήσουν φέτος τα παιδιά, θα απαντηθούν μέσα από δύο βασικά εργαλεία: τη δημιουργική έκφραση και το θεατρικό παιχνίδι. Τα παιδιά θα μάθουν ακολουθώντας διαδρομές στο χρόνο, από τις δημιουργίες της Προϊστορικής Εποχής έως τα έργα της Σύγχρονης Τέχνης, θα πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά και τεχνικές, θα αναζητήσουν κρυμμένα νοήματα και θα ανακαλύψουν καινούργια δημιουργώντας τα δικά τους έργα.

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 7-10 ΕΤΩΝ

• ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑΥΡΟΚΕΦΑΛΗ; •

Στην μοντέρνα τέχνη, ανθρωπομορφικά και ζωομορφικά σκεύη που είχαν κατασκευαστεί και χρησιμοποιηθεί κατά την αρχαιότητα, μετασχηματίστηκαν από καλλιτέχνες όπως ο Henry Moore και ο Constantin Brancusi.

Η ταυροκεφαλή, που στην αρχαιότητα τη συναντάμε συχνά στις απεικονίσεις αγγείων και σε αγαλματίδια με λατρευτικό ή χρηστικό χαρακτήρα, εμφανίζεται ξανά το 1994 σε μουσεία μοντέρνας τέχνης από τον Picasso, ταράζοντας τα νερά...

 Στο εργαστήρι αυτό θα γνωρίσουμε  καλλιτέχνες της μοντέρνας τέχνης και θα αναζητήσουμε στα έργα τους θεότητες της αρχαίας Ελλάδας,  μοτίβα και σχήματα  της Φοινικικής και Κυκλαδικής περιόδου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα εκθέματα του μουσείου, θα διαλέξουμε ένα από αυτά και θα το μεταμορφώσουμε σε μοντέρνο έργο τέχνης, χρησιμοποιώντας υλικά που συναντάμε στην καθημερινότητά μας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/12, 11:00-13:00 {για παιδιά 7-10 ετών}

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Νιόβη Σταυροπούλου
Εικαστικός - Art Therapist

Ιφιγένεια Θεοδοσίου
Παιδαγωγός

Εισιτήριο: €12
Φίλοι ΜΚΤ: €10 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο (το δεύτερο ή τρίτο παιδί): €10

Πληροφορίες - Κρατήσεις  
Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00