ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Περιβάλλον και Σύγχρονοι Καλλιτέχνες

Για παιδιά 6-10 ετών

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Περιβάλλον και Σύγχρονοι Καλλιτέχνες
Rashid Jonhson
Κυριακή 17/10, 11:30-13:30

Με υλικά από το ντουλάπι της κουζίνας θα φτιάξουμε έναν έναστρο ουρανό…

Αντλώντας έμπνευση από τον καλλιτέχνη Rashid Johnson και τα φωτογράμματα των πρώτων φωτογράφων, θα φτιάξουμε τα δικά μας μονοχρωματικά έργα από χρώμα, χαρτί, βρώμη, φακές και πολλά άλλα υλικά που κρύβονται στο ντουλάπι της κουζίνας...
Ο Rashid Jonhson εμπνέεται από τα έργα των πρώτων φωτογράφων (π.χ. Equivalents by Alfred Stieglitz) και από την διατροφή του, που συνδέεται με την παράδοση της χώρας του και αποτελεί σημαντικό στοιχείο της ταυτότητάς του. Φτιάχνει έργα που μοιάζουν τόσο με φωτογράμματα, όσο με λιθογραφίες.

Στο εργαστήριο αυτό, αρχικά, θα παρουσιάσουμε την δουλειά του και τι τον έχει εμπνεύσει.  Στην συνέχεια με αφορμή την τεχνική του φωτογράμματος, θα κατασκευάσουμε έργα με την χρήση οσπρίων και καρπών πάνω σε χαρτί ακουαρέλας.

Περιβάλλον και Σύγχρονοι Καλλιτέχνες
Georgia O’ Keeffe
Κυριακή 31/10, 11:30-13:30

Τα πάντα είναι θέμα οπτικής και κάδρου. Από μακριά βλέπεις το τεράστιο λουλούδι που μόλις έφτιαξες, αλλά τι θα συμβεί όταν αλλάξει η προοπτική; 
Μια νέα ιστορία ξεκινά..!

Πάμε να την ζωγραφίσουμε, σαν την Georgia O’ Keeffe!
Θα δούμε τα έργα της O’ Keeffe και τον τρόπο που μετατοπίστηκε από την απεικόνιση της φύσης στην αφαίρεση. Τα πάντα είναι θέμα οπτικής και κάδρου. Θα κατασκευάσουμε μεγάλα λουλούδια. Με την χρήση ενός κάδρου, το κάθε παιδί θα απομονώσει ένα μέρος του λουλουδιού του και θα το ζωγραφίσει. Πριν όμως καταλήξουμε στο κάδρο μας, το κάθε παιδί θα προσπαθήσει να δει με την βοήθεια της φαντασίας, τι μπορεί να κρύβουν οι αποσπασματικές εικόνες

Υ.Γ: Παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Το εργαστήριο πραγματοποιείται χωρίς τη συνοδεία γονέα, στα ελληνικά, αλλά μπορούν να το παρακολουθήσουν και αγγλόφωνα παιδιά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εισιτήριο: 12€
Mέγιστος αριθμός παιδιών: 12
Πληροφορίες: Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Μόνο για ελληνόφωνα παιδιά

Συντελεστές
Βίβιαν Εμμανουηλίδου, Εικαστικός – Μουσειοπαιδαγωγός

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης  τηρούνται όλα τα μέτρα και οι κανόνες που ισχύουν για την πρόληψη και προστασία από τον COVID-19 και το προσωπικό του Μουσείου έχει εμβολιαστεί. Εκτός αυτών, το Μουσείο έλαβε το Σήμα SGS DISINFECTION MONITORED CLEANING CHECKED MARK, που επικυρώνει τη σωστή εφαρμογή των διαδικασιών απολύμανσης για την πρόληψη της διασποράς του ιού SARS-CoV-2 / Covid-19 σε όλους τους χώρους του. 

• Οι γονείς και συνοδοί των παιδιών θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Για την ταυτοποίηση στοιχείων, θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριo.
• Τα παιδιά 4-11 θα πρέπει να προσκομίζουν δήλωση self test του τελευταίου 24ώρου πριν από το εργαστήριο που θα πάρουν μέρος.
• Κατά την είσοδο στο Μουσείο από τη Νεοφύτου Δούκα, τα παιδιά από 4 ετών και οι γονείς φορούν μάσκα και θερμομετρούνται.
• Η χρήση μάσκας για τα παιδιά από 4 ετών και για τους ενήλικες, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, είναι υποχρεωτική.

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.