ΠΑΙΔΙΑ 2-3,5 ΕΤΩΝ

«Παίζοντας με ρυθμό»

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Στα φετινά εργαστήρια ο ρυθμός είναι ο οδηγός και εμείς τον ακολουθούμε. Παιχνίδια με ήχους, ιστορίες με διαφορετικό ρυθμό, μουσικές απ’ όλον τον κόσμο, ρυθμικές κινήσεις του σώματος μας και έργα που έχουν κίνηση και ρυθμό συνθέτουν το γαϊτανάκι των φετινών μας εργαστηρίων.

Γονείς και παιδιά θα πειραματιστούν με διαφορετικούς ήχους, θα παίξουν με υλικά δημιουργώντας ρυθμικές συνθέσεις και θα συμμετέχουν στα παραμύθια κρατώντας το ρυθμό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αντωνία Βέλλιου
Αφηγήτρια 

Δέσποινα Σακελλαρίου
Αναπτυξιακή Ψυχολόγος

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ


ΜΑΪΟΣ 2018

Μπαμ μπουμ, μπαμ μπουμ τα ταμπούρλα χτυπούν!Κρουστά από χαρτί.
Κυριακή 6/5,  11.30-13.00
Ο χελώνος είναι κρυφά ερωτευμένος με την όμορφη λιονταρίνα...Για να κερδίσει την καρδιά της αποφασίζει να φτιάξει το πιο ωραίο τύμπανο του κόσμου και να τη μαγέψει με τους ρυθμούς του...

Στο τελευταίο εργαστήρι της χρονιάς τα κρουστά έχουν την τιμητική τους! Θα ακολουθήσουμε τον χελώνο, θα ανακαλύψουμε πόσα τύμπανα έχει το σώμα μας και θα παίξουμε κρουστά με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Στη συνέχεια, θα αντλήσουμε έμπνευση από τα γλυπτά των R. Serrat και E.Chillida και θα πειραματιστούμε με διαφορετικά χαρτιά και κουτιά για να φτιάξουμε τα δικά μας ιδιαίτερα κρουστά. Αλουμινόχαρτα, εφημερίδες, λαδόκολλες, κουτιά, ρολά και άλλα υλικά, θα αποκτήσουν ήχο στα χέρια μας και θα γίνουν τα δικά μας μουσικά γλυπτά. Σ’ αυτό το εργαστήρι, τα παιδιά θα ανακαλύψουν πώς ένα δισδιάστατο αντικείμενο, όπως το χαρτί, μπορεί να γίνει τρισδιάστατο και να παράξει ήχο. Γονείς και παιδιά θα ανακαλύψουν τους ήχους που παράγουν απλά ανακυκλώσιμα αντικείμενα και πώς αυτά μπορούν να μεταμορφωθούν σε μουσικά γλυπτά. Οι τρεις διαστάσεις και η μουσική έχουν την τιμητική τους στο κλείσιμο της πιο ρυθμικής χρονιάς!

Μπάμ μπουμ, τα ταμπούρλα χτυπούν!

ΥΓ: Γονείς και παιδιά φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Για παιδιά 2-3,5 ετών / Απαραίτητη η παρουσία γονέα

Εισιτήριο: €15
Φίλοι ΜΚΤ: €12 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €12

Πληροφορίες - Κρατήσεις  
Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00