Όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά

Στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Δράσεων σε νησιά των Κυκλάδων που πραγματοποίησε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς των νησιών, οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης με την καθοδήγηση του δασκάλου τους Νεκτάριου Φαρασόπουλου, δημιούργησαν πέντε video με την τεχνική stop motion animation και ήρωες εμπνευσμένους από τα κυκλαδικά ειδώλια.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας με γενικό τίτλο "Όλα τα παιχνίδια, για όλα τα παιδιά". Οι μαθητές μέσα από τα video μεταφέρουν το μήνυμα πως όλα τα παιχνίδια είναι για όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας ή άλλης διάκρισης.

Ο εκπαιδευτικός, κ. Νεκτάριος Φαρασόπουλος, είχε πάρει μέρος στην εκπαίδευση για το animation που έγινε με αφορμή τις δράσεις στα νησιά των Κυκλάδων.

VIDEO

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

>>Το Παρελθόν στο Παρόν

Πώς μπορεί η αρχαιότητα να γίνει πηγή δημιουργικής έμπνευσης σήμερα; Πώς μπορούμε να συνδέσουμε το
παρελθόν με ζωντανές παραδόσεις κάθε τόπου και με νέες μορφές έκφρασης;

Αυτά είναι το βασικά ερωτήματα που θέτει το πρόγραμμα δράσεων, που διοργανώνει το ΜΚΤ σε νησιά των Κυκλάδων, με την ευκαιρία 30 χρόνων από την ίδρυσή του.

Συνεργαζόμενο με τοπικούς φορείς, το ΜΚΤ επιχειρεί να αναδείξει τρόπους θέασης του παρελθόντος, που να μην εξαντλούνται στον στείρο θαυμασμό για κάθε τι αρχαίο αλλά να αναζητούν τα στοιχεία εκείνα, που συνδέουν δυναμικά το χθες με το σήμερα. 

Tέτοια στοιχεία είναι το απαράλλαχτο τοπίο των νησιών, η θάλασσα ως πηγή πλούτου και ως μέσο επικοινωνίας, τα υλικά του κάθε τόπου και το πώς τα εκμεταλλεύονταν οι άνθρωποι διαχρονικά, οι καθημερινές δραστηριότητες, η
οργάνωση των οικισμών, κ.ά

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.