ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

«Ο κόσμος γέμισε σχήματα»

Οnline Αγγλόφωνα εργαστήρια

Τα εργαστήρια του Σαββατοκύριακου του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης γίνονται κάθε μήνα οnline για τα ελληνόφωνα παιδιά ενώ από τις 18 Απριλίου ξεκινούν online εργαστήρια και για αγγλόφωνα παιδιά!

Tα αγαπημένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, από φέτος θα πραγματοποιούνται online!  Τα online εργαστήρια Σαββατοκύριακου θα πραγματοποιηθούν όχι μόνο κατά τη διάρκεια που το μουσείο θα παραμένει κλειστό αλλά  καθιερώνονται και μετά, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε οικογένειες απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και σε ελληνόφωνα και αγγλόφωνα παιδιά της ομογένειας στο εξωτερικό! 

Μέχρι και τον Μάϊο, κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς σε κάθε γωνιά του πλανήτη  θα μπορούν να γνωρίσουν διαδικτυακά το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία  και μουσική!

Τα online εργαστήρια Σαββατοκύριακου υλοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021

«Ο κόσμος γέμισε σχήματα»
Κυριακή 25 Απριλίου, 06.00-07.30 μμ 

Σε αυτό το διαδικτυακό εργαστήριο θα παίξουμε με τα σχήματα που μπορούμε να δώσουμε σε ένα κομμάτι χαρτί. Θα το διπλώσουμε, θα το ξαναδιπλώσουμε,  θα το στριφογυρίσουμε και θα δημιουργήσουμε ένα τρισδιάστατο κόσμο γεμάτο καμπύλες, γραμμές και σχήματα, μέσα στον οποίο μπορεί να ζει ο ήρωας μιας ιστορίας.

Πριν όμως να γίνουμε αρχιτέκτονες, θα γίνουμε ντεντέκτιβ τέχνης. Θα παρατηρήσουμε αγγεία και σκεύη από τη γεωμετρική περίοδο που βρίσκονται στη Συλλογή του Μουσείου. Θα εντοπίσουμε τα σχήματα που κρύβονται σε αυτά τα αγγεία και θα βρούμε τα ίχνη τους στη φύση και στον κόσμο  που μας περιβάλλει. Στη συνέχεια θα εμπνευστούμε από ένα πιο σύγχρονο καλλιτέχνη, τον Αλεξάντερ Κάλντερ, ο οποίος χρησιμοποίησε με ευφάνταστο τρόπο τα γεωμετρικά σχήματα για να φτιάξει τα γλυπτά του. 

Μετά από αυτό το εργαστήριο, ο κόσμος γύρω μας θα μας φαίνεται διαφορετικός!

Εισιτήρια στο viva.gr10 ευρώ (γονέας και παιδί)
Αριθμός παιδιών: 15

*Το εργαστήριο απευθύνεται μόνο σε αγγλόφωνα παιδιά

ΥΛΙΚΑ

- Πολλά χαρτιά Α4
- Μαρκαδόροι
- Καλαμάκια
- Κόλλα στικ
- Σελοτέιπ
- Ψαλίδι
- Ένα  χαρτόκουτο,  με διάσταση τουλάχιστον όσο ένα χαρτί Α4. 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Νιόβη Σταυροπούλου
Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια

Ιφιγένεια Θεοδοσίου
Παιδαγωγός

Πληροφορίες: emarkou@cycladic.gr

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.