ΠΑΙΔΙΑ 8-10 ΕΤΩΝ

Ο κόσμος, ένας μεγάλος καθρέφτης. Για παιδια 8-10 ετών

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Πώς καθρεφτίζεται ο κόσμος του εαυτού μέσα από τις εικαστικές τέχνες; Πώς αντιλαμβάνονται την ιδέα του 'εγώ' οι διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμοί στο σήμερα και στο χτες; Πώς διαμορφώνεται η οπτική μας για τον κόσμο και τους άλλους; Τα παιδιά μέσα από δημιουργικό παιχνίδι και καλλιτεχνικές δράσεις θα εξερευνήσουν και θα καλλιεργήσουν πτυχές της προσωπικότητάς τους και θα διαπραγματευτούν έννοιες όπως ομάδα, σύγκρουση, οικογένεια, αλλαγή και διαφορετικότητα. Με διαφορετικές, κάθε φορά, τεχνικές θα ανακαλύψουμε τα όρια και τις δυνατότητες των υλικών αλλά και του εαυτού.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Παιχνίδι με αντικείμενα
Κυριακή 22/12, 11.30-13.30

Τοποθετώ, μετακινώ, αλλάζω, μεταμορφώνω και αυτοσχεδιάζω με αντικείμενα, δημιουργώντας το δικό μου μικρόκοσμο. Με αφορμή το καλλιτεχνικό έργο-εγκατάσταση του Mateo-Lopez “Travel without Movement”, θα ταξιδέψουμε σε μαγικούς κόσμους και θα δημιουργήσουμε τον προσωπικό μας χώρο-εγκατάσταση, για να αφηγηθούμε την καθημερινότητά μας και να εκφράσουμε πτυχές του εαυτού μας.

Self-box ή «Ένα κουτί του εαυτού» 
Κυριακή 29/12, 11.30-13.30

Πόσα χωράνε μέσα σε ένα κουτί;

Περιέχω, φυλάω, αφήνω, εξωτερικεύω... Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τα εικαστικά, θα παίξουμε με αυτές τις έννοιες, θα προβληματιστούμε σχετικά με τον εσωτερικό και εξωτερικό μας εαυτό, πώς μας βλέπουν οι άλλοι, πώς βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας, και θα δημιουργήσουμε το δικό μας κουτί του εαυτού. Θα το μεταμορφώσουμε και θα το διακοσμήσουμε όπως θέλουμε εμείς και όπως νομίζουμε ότι μας αντιπροσωπεύει καλύτερα.

Υ.Γ: Παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

*Το εργαστήριο προσφέρεται στα ελληνικά, αλλά μπορούν να το παρακολουθήσουν και αγγλόφωνα παιδιά.

Εισιτήριο: €12
Πληροφορίες:  Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Νιόβη Σταυροπούλου
Εικαστικός - Art Therapist


Ιφιγένεια Θεοδοσίου
Παιδαγωγός

Φωτογραφία εξωφύλλου | Πάρις Ταβιτιάν © Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.