ΠΑΙΔΙΑ 5-7

Ο κόσμος, ένας μεγάλος καθρέφτης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης νέων μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον κορωνοϊό COVID-19, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για λόγους πρόληψης, ακυρώνονται όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Σαββατοκύριακου για τον μήνα Μάρτιο.

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Πώς καθρεφτίζεται ο κόσμος του εαυτού μέσα από τις εικαστικές τέχνες; Πώς αντιλαμβάνονται την ιδέα του 'εγώ' οι διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμοί στο σήμερα και στο χτες; Πώς διαμορφώνεται η οπτική μας για τον κόσμο και τους άλλους; Τα παιδιά μέσα από δημιουργικό παιχνίδι και καλλιτεχνικές δράσεις θα εξερευνήσουν και θα καλλιεργήσουν πτυχές της προσωπικότητάς τους και θα διαπραγματευτούν έννοιες όπως ομάδα, σύγκρουση, οικογένεια, αλλαγή και διαφορετικότητα. Με διαφορετικές, κάθε φορά, τεχνικές θα ανακαλύψουμε τα όρια και τις δυνατότητες των υλικών αλλά και του εαυτού.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

«Καταζητείται..»
Σάββατο 7/3, 11:00-13:00

Ο Glenn Ligon στο έργο του Runaways ζήτησε από τους φίλους του να γράψουν την περιγραφή του σαν να ανέφεραν ένα αγνοούμενο πρόσωπο στην αστυνομία.

Γνωρίζοντας το έργο του καλλιτέχνη, θα επεξεργαστούμε και εμείς ερωτήματα όπως «Τί είναι σημαντικό για μένα», «Πώς θα περιέγραφα τον εαυτό μου;» και θα δημιουργήσουμε αφηρημένες αυτοπροσωπογραφίες. Στη συνέχεια, θα μεταφερθούμε στην Άγρια Δύση με όλους τους σερίφηδες στο κατόπι μας…Εκεί, θα φτιάξουμε τις δικές μας αφίσες καταζητούμενων με τα πορτρέτα μας και θα τις τυπώσουμε.

Υ.Γ: Παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

«Αφήνω το αποτύπωμά μου»
Κυριακή 15/3, 11:30-13:30

Τα δακτυλικά μας αποτυπώματα είναι μοναδικά. Είναι μέρος της ταυτότητάς μας. Εμείς θα τα χρησιμοποιήσουμε στο παιχνίδι μας, θα τα μεταμορφώσουμε, χρησιμοποιώντας μελάνι και πενάκια και θα αποτυπώσουμε το χέρι μας σε πηλό για να δημιουργήσουμε το μοναδικό μας έργο τέχνης που κανείς δεν μπορεί να αντιγράψει.

Υ.Γ: Παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Εισιτήριο: €12
Πληροφορίες:  Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Νιόβη Σταυροπούλου
Εικαστικός - Art Therapist

Ιφιγένεια Θεοδοσίου
Παιδαγωγός

Φωτογραφία εξωφύλλου | Πάρις Ταβιτιάν © Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.