ΠΑΙΔΙΑ 4-5 ΕΤΩΝ

«Νομάδες - Περιπλανητές του κόσμου»

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Από τις τούνδρες της Μογγολίας στην έρημο Σαχάρα, από τις πεδιάδες της Οκλαχόμα στα βουνά του Αφγανιστάν, από την Πίνδο στην Τασμανία και από την Αρχαιότητα στο Τώρα. Σε όλα αυτά τα μέρη θα περιπλανηθούμε στο φετινό μας εργαστήριο, μαζί με τις νομάδες του κόσμου.

Θα ακολουθήσουμε τα καραβάνια τους, θα στήσουμε τις σκηνές τους, θα ακούσουμε τις ιστορίες και τις μουσικές τους και θα δούμε πώς ζουν και ποιες ήταν οι συνήθειές τους. Η ζωή και οι συνήθειες των νομάδων θα μας δώσουν έμπνευση για να φτιάξουμε μακέτες, σκηνές, γλυπτά, καραβάνια, στολίδια, υφαντά και άλλα πολλά. Θα παρατηρήσουμε τα μοτίβα τους, θα δούμε τις τεχνικές που χρησιμοποιούν, θα κατανοήσουμε τα μυστικά μηνύματα τους και, στη συνέχεια, θα τα συνθέσουμε όλα αυτά στα δικά μας έργα.Και σ’ αυτό μας το ταξίδι, όμως δεν θα αφήσουμε έξω τους γονείς. Στο τέλος κάθε εργαστηρίου θα γίνονται βοηθοί μας σε μία δραστηριότητα.

Ελάτε να περιπλανηθούμε μαζί στους δρόμους των νομάδων!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αντωνία Βέλλιου 
Αφηγήτρια 

Δέσποινα Σακελλαρίου

Αναπτυξιακή Ψυχολόγος

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΜΑΪΟΣ 2018

Αβορίγινες της Τασμανίας. Σύμβολα κρυμμένα σε σπηλιές.
Κυριακή 13/5, 11:30-13:00
Στις σκοτεινές σπηλιές της Τασμανίας υπάρχουν χαραγμένα και ζωγραφισμένα με ώχρα σύμβολα αιώνων που μαρτυρούν την παρουσία των Αβορίγινων από πολύ νωρίς. Ένα αγόρι, στη μύηση της ενηλικίωσής του, μπαίνει μέσα σε μία τέτοια σκοτεινή σπηλιά για να αφουγκραστεί το παραμύθι της μάνας Γης. Εκείνη του αφηγείται πώς το ιερό φίδι δημιούργησε τον κόσμο. Εκεί θα καταδυθούμε κι εμείς για να ακούσουμε τις ιστορίες των Αβορίγινων για τη δημιουργία του κόσμου και τις τελετές μύησης και για να δούμε πετρογλυφικά, σημάδια από χέρια και σύμβολα που επαναλαμβάνονται ζωγραφισμένα με το παραδοσιακό τους υλικό, την ώχρα. Στη συνέχεια, θα φτιάξουμε τη δική μας ιστορία πάνω σε πηλό, θα τη χαράξουμε και θα τη ζωγραφίσουμε με μπογιές που θα φτιάξουμε μόνοι μας. Δεν θα ξεχάσουμε να βάλουμε την υπογραφή μας με το αποτύπωμα μας.

Στο τέλος, αφού κατέβουν και οι γονείς στο εργαστήριο μας, θα αφήσουν κι αυτοί τα αποτυπώματά τους με κόλλα και σκόνη για να φτιάξουμε τη δική μας σπηλιά με αποτυπώματα!

ΥΓ. Τα παιδιά να φοράνε άνετα και πρόχειρα ρούχα!

Εισιτήριο: €10
Φίλοι ΜΚΤ: €7 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο (το δεύτερο ή τρίτο παιδί): €7

Πληροφορίες - Κρατήσεις
Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00