Αίγινα

Μονοήμερη εκδρομή στην Αίγινα

Μία μονόημερη απόδραση με τους Φίλους του ΜΚΤ στο νησί της Αίγινας

Η ωραιότερη κόρη του Θεού Ασωπού, Αίγινα, την οποία ερωτεύτηκε και απήγαγε ο Δίας, έδωσε το όνομά της στο νησί που βρίσκεται στο κέντρο του Αργοσαρωνικού, και τον επόμενο ταξιδιωτικό σταθμό μας.

Η μονοήμερη απόδραση στην Αίγινα ξεκίνησε με την επίσκεψή μας στο ναό της Αφαίας. Χτισμένος το 480 π.Χ., μετά από την ναυμαχία της Σαλαμίνας, αποτελεί έναν από τους καλύτερα σωζόμενους ναούς δωρικού ρυθμού στην Ελλάδα. Έπειτα θα κατευθυνθήκαμε στην περιοχή της Κολώνας, εκεί όπου βρισκόταν η αρχαία ακρόπολη του νησιού, και αποτέλεσε 
κέντρο με μεγάλη πολιτική και πολιτιστική σημασία. Εκεί, περιηγηθήκαμε στην μόνιμη αρχαιολογική συλλογή του μουσείου, η οποία περιλαμβάνει πληθώρα εκθεμάτων, μεταξύ άλλων - γλυπτά, επιγραφές και αρχιτεκτονικά μέλη.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Μουσείο Καπράλου για να ξεναγηθούμε στην ζωή και το έργο ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες γλύπτες του 20ου αιώνα, με μία πλούσια συλλογή εκθεμάτων από κάθε εικαστική περίοδο του καλλιτέχνη.

Η σύντομη απόδρασή μας ολοκληρώθηκε με ελεύθερη περιήγηση στην Πόλη της Αίγινας,
ένα κέντρο με σημαίνοντα ιστορικά οικοδομήματα.

Η ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους πραγματοποιήθηκε από κα Σοφία Μιχαλοπούλου, αρχαιολόγο της εφορείας αρχαιοτήτων Πειραιά, Δυτικής Αττικής & Νήσων και η ξενάγηση στο Μουσείο Καπράλου από την κα Αρετή Πηγιαδίτη, επιμελήτριας της συλλογής.

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.