Λήδα Καρανικολού, ΜSc

Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Προβολής

Τηλ.: +30 210 7228321 (εσωτ. 114)
E -mail: lkaranikolou@cycladic.gr

H Λήδα Καρανικολού γεννήθηκε στην Αθήνα.  Είναι αριστούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του  Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών της ίδιας σχολής αλλά και  του Τμήματος Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Κατέχει Δίπλωμα Δεξιοτεχνίας στο πιάνο από το Ελληνικό Ωδείο όπου ολοκλήρωσε σπουδές αρμονίας, ιστορίας  και μορφολογίας  της μουσικής.

Διαθέτει 26 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας ως στέλεχος και σύμβουλος Επικοινωνίας σε μεγάλες   ελληνικές   και   πολυεθνικές   επιχειρήσεις  (Coca  Cola  Company, Tρία Εψιλον), σε εταιρείες δημοσίων σχέσεων, σε διαφημιστικές εταιρείες και   σε   φορείς   του   Δημοσίου, όπως το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Έχει εργαστεί πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Ελευθεροτυπία, Η AΞΙΑ, Αthens Voice ενώ έχει μεταφράσει στα ελληνικά αρθρογραφία της Le Monde Diplomatique για το περιοδικό ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ.

Από το 2007 ειδικεύεται  στην Πολιτιστική Διαχείριση και συγκεκριμένα στην επικοινωνία φορέων, οργανισμών και δράσεων στο χώρο του Πολιτισμού. Διατέλεσε για επτά χρόνια Διευθύντρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Προβολής στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Από το 2015 εργάζεται στο  Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης,  τα δύο τελευταία χρόνια ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προβολής. Ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας έχει συνεργαστεί με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας,  με πολλά θέατρα όπως το Θέατρο ΠΟΡΤΑ,  το Θέατρο ΡΟΕΣ, το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής, με παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και με διάφορα πολιτιστικά projects όπως το Site Specific Project  «Διεθνής Τόπος: Άργος Μυκήνες», της Ελένης Βαροπούλου το 2017.

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.