Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

« Κρήτη. Αναδυόμενες πόλεις: Άπτερα ― Ελεύθερνα ― Κνωσός. Τρεις αρχαίες πόλεις ζωντανεύουν». Ξενάγηση για τους Φίλους του ΜΚΤ και κοπή της βασιλόπιτας

Ξενάγηση την περιοδική έκθεση και κοπή της βασιλόπιτας

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΥΠ.ΠΟ.Α. (Εφορείες Αρχαιοτήτων Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου) και η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργάνωσαν την έκθεση με τίτλο «Κρήτη. Αναδυόμενες πόλεις: Άπτερα ― Ελεύθερνα  ― Κνωσός. Τρεις αρχαίες πόλεις ζωντανεύουν» που θα  διήρκησε από 12 Δεκεμβρίου 2018 έως 30 Απριλίου 2019.  

Πρόκειται για μια πολυέκθεση με πλούσιο οπτικό και ηχητικό υλικό, οθόνες, χάρτες αλλά και χρήση των μέσων της νέας τεχνολογίας. Aπό την «εκατόμπολιν» Κρήτη του Ομήρου, η έκθεση εστιάζει σε τρεις σημαντικές πόλεις με βάση τα κοινά τους χαρακτηριστικά: τη δημιουργία τους, την ακμή, την παρακμή, την καταστροφή, την εγκατάλειψη και τον «θάνατό» τους, τη λήθη. 

Ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, κύριος Νικόλαος Σταμπολίδης, καθώς και οι επιμελητές της έκθεσης κυρία Ιουλία Λουρεντζάτου και κύριος Γιάννης Φάππας, ξενάγησαν τους Φίλους του ΜΚΤ και διηγήθηκαν τις ιστορίες των εκθεμάτων.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας των Φίλων σαν μία μικρή ευχαριστήρια χειρονομία για την πολύτιμη στήριξή τους στο Μουσείο.

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.