ΠΑΙΔΙ

Kids' Xmas at Cycladic

Με τραγούδια και χορό από την Polyphonica, εργαστήριο στην έκθεση της Lynda Benglis από τον ΝΕΟΝ, εργαστήριο για τον μικρόκοσμο των μελισσών, στολίδια, φωτογραφίες και πολλές άλλες εκπλήξεις!

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, από τις 11.00 μέχρι τις 15.00, γονείς και παιδιά θα περιηγηθείτε στις συλλογές και σε όλους τους χώρους του Μουσείου. Παρέα με τα κυκλαδικά ειδώλια, η ομάδα της Polyphonica θα ζωντανέψει με τραγούδια και χορό χριστουγεννιάτικα έθιμα. Στη συνέχεια, στο Μέγαρο Σταθάτου, η ομάδα του ΝΕΟΝ θα σας παρουσιάσει τα γλυπτά της  πρωτοπόρου Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Lynda Benglis και θα δημιουργήσετε τα δικά σας έργα. Θα γνωρίσετε τον πρωταγωνιστή του φετινού παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής, έναν αρχαίο κυπριακό χάλκινο καθρέφτη από τις συλλογές του Μουσείου, θα φωτογραφηθείτε και θα δημιουργήσετε τους δικούς σας καθρέφτες-στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας! Τέλος θα ανακαλύψετε τον μαγικό μικρόκοσμο των μελισσών  σε ένα μοναδικό Bee experience event από την APIVITA!

Kαι κάτι ακόμη: Στο Kids’ Xmas at Cycladic, γιορτάζουμε και ανακυκλώνουμε! Το Μουσείο προσκαλεί όλα τα παιδιά να φέρουν από ένα αντικείμενο προς ανακύκλωση για να το ρίξουν στους ειδικούς κάδους προς ανακύκλωση στις εισόδους του Μουσείου!
_________

Είσοδος: ‎€5 κάθε παιδί  (συνοδοί δωρεάν).
Προφορίες: T. 210.7294.220, 10,00-13.00

Tο εισιτήριο ενισχύει τους σκοπούς του Μουσείου.

ΜΟΥΣΙΚΗ | POLYPHONICA | ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 7-12 ΕΤΩΝ

Ζωντανεύοντας χριστουγεννιάτικα έθιμα και γιορτές με την Polyphonica
Τραγούδι και χορός ανάμεσα στα Κυκλαδικά ειδώλια!

Οι ομάδες χορωδίας και σύγχρονου χορού της Polyphonica δημιουργούν την πιο πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη γιορτή, χωρίς να χρειάζονται  τον Άγιο Βασίλη ή μια φάτνη! Στον πρώτο όροφο του Μουσείου, γύρω από τα Κυκλαδικά ειδώλια 3000 χρόνων π.Χ., τα παιδιά συμμετέχουν σε μια χριστουγεννιάτικη ιστορία που ξεκινά από τις προϊστορικές Κυκλάδες και φθάνει ως τις μέρες μας!

Τα ειδώλια μας ψιθυρίζουν τα μυστικά των ανθρώπων της πρώιμης εποχής του Χαλκού, τότε που η γη λατρευόταν ως η μεγάλη μητέρα των πάντων και οι γυναίκες, έχοντας αυτή τη μαγική ικανότητα να γεννούν, λατρεύτηκαν ως θεότητες. Η δύναμη αυτής της αρχετυπικής Μητέρας Θεάς ίσως και να είναι εκείνη που συναντάμε ως Παναγία, μητέρα του Χριστού. Με αφορμή τα μαρμάρινα γυναικεία ειδώλια ξετυλίγουμε ένα κόκκινο νήμα και το ταξίδι γνωριμίας με διαφορετικά Χριστουγεννιάτικά έθιμα και γιορτές  αρχίζει από τις Κυκλάδες του σήμερα, συνεχίζει στην Ήπειρο, στη Βουργουνδία του 18ου αιώνα, στην Τουρκία, στην Αλβανία και τη Βουλγαρία και καταλήγει στην Αθήνα. Το κινητικό υλικό των χορευτών έχει δημιουργηθεί μέσα από παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς εμπνευσμένα από την Κυκλαδική Συλλογή του Μουσείου.
_________

Xώρος:
Νεοφύτου Δούκα, έκθεση «Κυκλαδική Τέχνη», 1ος όροφος | Ώρα: 11.30 και 13.30 | Διάρκεια: 20΄-30΄| Χωρητικότητα: 30 παιδιά ανά παράσταση. Είσοδος: με δελτίο προτεραιότητας που θα μοιράζεται στις 11.00 και 13.00 αντίστοιχα. | Ηλικίες: 7-12 ετών

Τα παιδιά συμμετέχουν χωρίς την παρουσία γονέων.

ΕΚΘΕΣΗ | LYNDA BENGLIS | ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 4-12 ΕΤΩΝ

Lynda Benglis: In the Realm of the Senses

Στο πλαίσιο της έκθεσης Lynda Benglis: In the Realm of the Senses που παρουσιάζει ο ΝΕΟΝ στο Μέγαρο Σταθάτου, παιδιά ηλικίας 4-12 ετών θα επισκεφθούν την έκθεση μαζί με τις οικογένειές τους και στη συνέχεια θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα με έμπνευση τα γλυπτά της Lynda Benglis. Μέσα από τα γλυπτικά έργα της πρωτοπόρου του Μετα-Μινιμαλισμού, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα χαρακτηριστικά υλικά που χρησιμοποιεί η Benglis αλλά και τις υφές, τα χρώματα και τις φόρμες των έργων.
_________

Xώρος: Μέγαρο Σταθάτου | Ώρα: 11.30 και 13.30 για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών, 12.30 και 14.30 για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών | Διάρκεια: 45΄| Χωρητικότητα: 20 παιδιά ανά εργαστήριο | Eίσοδος: Mε δελτίο προτεραιότητας που θα διανέμεται στις 11.00, 12.00, 13.00 και 14.00 αντίστοιχα στο Μέγαρο Σταθάτου.

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

«Είμαι…Πώς βλέπω τον εαυτό μου»

Έλα να γνωρίσεις τον πρωταγωνιστή του φετινού παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής του Μουσείου με τίτλο «Είμαι…Πώς βλέπω τον εαυτό μου»: Ένα χάλκινο καθρέφτη από την Κύπρο, που χρονολογείται από το 1200-1050 π.Χ.  και βρίσκεται στον 3ο όροφο του Μουσείου, στην έκθεση «ΚΥΠΡΟΣ – ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ». 

Με αφορμή τον καθρέφτη, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν με φωτογραφικό εξοπλισμό της Nikon καθώς και να βιντεοσκοπηθούν με τη νέα Nikon Z 50 Mirrorless, παρουσιάζοντας τον εαυτό τους με τρεις διαφορετικούς τρόπους με θέμα: Μεταμορφώσεις, Παραμορφώσεις και Συνεντεύξεις. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες, με την άδεια των γονέων, θα αποτελέσουν τμήμα της έκθεσης με τα έργα των παιδιών του παιδικού διαγωνισμού, που θα γίνει τον Μάϊο 2020 στο Ωδείο Αθηνών.

Τα παιδιά, θα έχουν ακόμα τη δυνατότητα να φτιάξουν τον δικό τους καθρέφτη/ στολίδι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή το δωμάτιό τους και να αφήσουν τις ευχές τους για το 2020.
_________

Χώρος: Νεοφύτου Δούκα, Πτέρυγα Ντόλλης Γουλανδρή | Συνεχής ροή, 11.00 – 14.30 

WORKSHOP | «THE BEE CAMP»

«THE BEE CAMP» της APIVITA

Η APIVITA και το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλούν τα παιδιά στον θαυμαστό κόσμο της μέλισσας, σε ένα μοναδικό Bee experience event ! 
Σε συνεργασία με το «THE BEE CAMP», μικροί και μεγάλοι θα συμμετέχουν σε ένα εργαστήρι με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τη σημασία της μέλισσας για το οικοσύστημα. Μέσα από την κυψέλη παρατήρησης με αληθινές μέλισσες, το AirBEEnBEE (ξενοδοχείο επικονιαστών), το εκπαιδευτικό δια-δραστικό παιχνίδι με θέμα την μέλισσα και φυσικά το face painting, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια γλυκιά γεύση από τη μαγική αυτή κοινωνία. Παράλληλα, τα παιδιά θα έχουν τη ευκαιρία να μάθουν για τις διαφορές και τις ομοιότητες των διατροφικών συνηθειών στην αρχαιότητα και σήμερα, μέσα από εκπαιδευτικό υλικό του μουσείου.
_________

Συνεχής ροή, 11.00 – 14.30
Χώρος:
Νεοφύτου Δούκα, Πτέρυγα Ντόλλης Γουλανδρή

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ EVENTS

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.