Μονοήμερη Εκδρομή στην Κέα

Κέα

Η μονόημερη εκδρομή μας ξεκίνησε με την επίσκεψη στην εντυπωσιακά διατηρημένη Ιερά Μονή της Παναγίας Καστριανής. Η Μονή της Παναγίας της Καστριανής, που είναι η προστάτιδα της Κέας, ιδρύθηκε γύρω στα 1700 μ.Χ. στην τοποθεσία Καστρί. Το μοναστήρι βρίσκεται σε ένα πραγματικά επιβλητικό τοπίο της Κέας μέσα από μια διαδρομή που φτάνει σε ένα από τα ψηλότερα σημεία του νησιού. 

Έπειτα, κατευνθήκαμε στην πρωτεύουσα του νησιού, Ιουλίδα με πρώτο μας σταθμό το Αρχαιολογικό Μουσείο. Κατασκευάστηκε για να στεγάσει κυρίως τα ευρήματα των παλαιότερων ανασκαφών, τις αρχαιότητες που είχαν περισυλλεγεί από τον Κείο αρχαιοδίφη Κωνσταντίνο Μάνθο και τα ευρήματα των ανασκαφών από τους προϊστορικούς οικισμούς της Κεφάλας και της Αγίας Ειρήνης.

Στην συνέχεια, περπατήσαμε έως το μνημείο του Λέοντα της Κέας. Χρονολογημένος στον 6ο αιώνα π.Χ,  και σκαλισμένος στο βράχο, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού. 

Η σύντομη απόδρασή μας ολοκληρώθηκε με περιήγηση στην Ιουλίδα, προαιρετική επιλογή γεύματος και ελεύθερη ώρα, ενώ στον δρόμο της επιστροφής μας στο λιμάνι πραγματοποιήσαμε μια τελευταία στάση στο Λαογραφικό Μουσείο του νησιού.

Σε όλο το ταξίδι υπήρξε ξενάγηση από την κα Μεταξία Ρούτση, αρχαιολόγο και ξεναγό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.