ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Καλοκαίρι στο Μουσείο

GEORGE CONDO AT CYCLADIC

 ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ, 11:00 (ΑΓΓΛΙΚΑ) & ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ, 19:00 (ΕΛΛΗΝΙΚΑ)

Η έκθεση περιλαμβάνει 30 έργα- ζωγραφικά, γλυπτά  και σχέδια- τα οποία καλύπτουν τα τελευταία 20 χρόνια πορείας του αμερικανού καλλιτέχνη. Επίσης παρουσιάζεται για πρώτη φορά, μια σειρά ζωγραφικών έργων και σχεδίων που δημιουργήθηκαν το 2017, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας σειράς αυτοπροσωπογραφιών με τίτλο Αυτοπροσωπογραφία στο Παρίσι 1-3 (Self portrait in Paris 1-3, 2017) και Εγώ, ο Εαυτός μου και Αυτός (Me, Myself and Him, 2017).

Ο Condo – μαζί με τον Jean-Michel Basquiat, τον Keith Haring και τον Jeff Koons– συνέβαλε καταλυτικά στην αναβίωση της αναπαραστατικής ζωγραφικής στην Αμερική τη δεκαετία του ’80 και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους αμερικανούς γλύπτες και αναπαραστατικούς ζωγράφους μέχρι σήμερα. Ανήκει σε μια γενιά καλλιτεχνών οι οποίοι επανήλθαν στην παραστατική ζωγραφική παρότι δημιούργησαν σε μια εποχή, μετά τον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό, όπου  η Εννοιολογική Τέχνη και ο Μινιμαλισμός μεσουρανούσαν στο καλλιτεχνικό προσκήνιο. Παίζοντας ένα παιχνίδι ισορροπίας ανάμεσα στο όμορφο και το γκροτέσκο, το καθημερινό και το παράλογο, την υψηλή και την εμπορική “pop” τέχνη, οι φρέσκιες εικαστικές δημιουργίες του Condo τον καθιστούν έναν από τους πιο εφευρετικούς καλλιτέχνες της γενιάς του.


*Είσοδος ελεύθερη (με το εισιτήριο του Μουσείου)

PAUL CHAN | ODYSSEUS AND THE BATHERS

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 12:00 - 13:00 & ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ 18:00-19:00
ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Η έκθεση Odysseus and the Bathers παρουσιάζει νέες παραγωγές αλλά και πρόσφατα έργα του καλλιτέχνη, τα οποία ο ίδιος αποκαλεί “breathers” και “bathers”. Το κάθε έργο αποτελείται από ένα υφασμάτινο «σώμα» σχεδιασμένο από τον Chan και προσαρμοσμένο σε τροποποιημένους ανεμιστήρες. Πρόκειται για κινούμενα έργα γλυπτικής τέχνης που λειτουργούν ως τρισδιάστατες κινούμενες εικόνες οι οποίες «χορογραφούνται» από τον Chan με σκοπό να δημιουργήσουν διαφορετικές μορφές κίνησης.

*Είσοδος Ελεύθερη

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6-12 ΕΤΩΝ

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 12:00 - 13:00 {με σειρά προτεραιότητας}
ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον «πολύτροπο» Οδυσσέα και τα κινούμενα γλυπτά του Paul Chan στην έκθεση Odysseus and the Bather  που παρουσιάζει ο ΝΕΟΝ στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Μία ξενάγηση ειδικά σχεδιασμένη για τους μικρούς μας φίλους


*Είσοδος Ελεύθερη

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.