ΠΑΙΔΙΑ 2-3,5 ΕΤΩΝ

Ήταν ένα μικρό βιβλίο

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Ήταν ένα μικρό βιβλίο που ήταν πολυταξιδεμένο και στα ταξίδια του από εικόνα σε εικόνα έβρισκε καινούριους ήρωες και καινούριες περιπέτειες.

Σ’ αυτά τα ταξίδια φέτος παίρνουμε κι εμείς μέρος για να ακούσουμε κάθε φορά καινούριες ιστορίες και να δούμε διαφορετικές εικόνες. Με αφορμή ένα βιβλίο, την ιστορία και την εικονογράφησή του, γονείς και παιδιά μεταφέρονται σε κόσμους παραμυθένιους και παίρνουν έμπνευση για να τις αποτυπώσουμε στα έργα τους.

Σπουδαίοι εικονογράφοι της σύγχρονης εποχής μας δίνουν ιδέες για παιχνίδι και δημιουργία. Eric Carle, Alex Scheffler, Oliver Jeffers, Davies Benji, Daniel Eugnes, Hervé Tullet και πολλοί άλλοι θα μας δώσουν το σύνθημα για τους πειραματισμούς μας με τις μπογιές, τα σχέδια, τις σφραγίδες, τα κολάζ, τον πηλό και τις κατασκευές. Οι ήρωες των παραμυθιών τους θα μεταφερθούν στα δικά μας παραμύθια που θα μας ταξιδέψουν σε κόσμους αλλιώτικους.

Ένα εργαστήρι που ενεργοποιεί τόσο τις αισθήσεις των παιδιών όσο και των γονιών, ενισχύει τη φαντασία των μικρών μας επισκεπτών και την αντίληψή τους, συντελεί στην ανάπτυξη των λεπτών δεξιοτήτων τους, τα εξοικειώνει με την τέχνη και βοηθάει στην κοινωνικοποίησή τους. Επίσης, προσφέρει στους γονείς και τα παιδιά μια κοινή ώρα για να εξερευνήσουν μαζί τη χαρά του παιχνιδιού, της μουσικής και της κίνησης, τη γαλήνη του να ακούνε μαζί παραμύθια και ιστορίες και την απόλαυση του να δημιουργήσουν μαζί και να εκφραστούν καλλιτεχνικά.

Ελάτε να ταξιδέψουμε με αυτά τα μικρά βιβλία!

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μικρές Νυχτερινές ιστορίες
Kitty Crowther
Κυριακή 8/12, 11.30-13.30, Σάββατο 21/12, 11.00-13.00 και Κυριακή 29/12, 11.30-13.30

«Μαμά, πες μου τρεις ιστορίες», λέει το αρκουδάκι.
«Τρεις ιστορίες!» ξαφνιάζεται η μαμά αρκούδα.
«Σε παρακαλώ, σε παρακαλώ, σε παρακαλώ. 
Είπα τρία παρακαλώ!»

Και η μαμά αρκούδα αρχίζει να αφηγείται…
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, στο εργαστήρι αυτό του Δεκεμβρίου μικρές νυχτερινές ιστορίες γεμάτες μαγεία και καλοσύνη μας ταξιδεύουν στο ονειρικό σύμπαν της βραβευμένης Βελγίδας δημιουργού Kitty Crowther. Εμείς καθόμαστε αναπαυτικά και αφήνουμε τις ιστορίες να μας ταξιδέψουν. Στο τέλος, εμπνεόμαστε από τις πολύχρωμες γραμμές και το έντονο ροζ χρώμα που κατακλύζει τις εικόνες και φτιάχνουμε τις δικές μας ζωγραφιές πάνω σε κάρτες. Χρησιμοποιώντας ξυλομπογιές και φωσφοριζέ μαρκαδόρους, ζωγραφίζουμε το δικό μας ονειρικό και χριστουγεννιάτικο σύμπαν. Και τσουπ! Οι κάρτες είναι έτοιμες για να τις στείλουμε!
Καλά Χριστούγεννα!

Καθίστε αναπαυτικά και το βιβλίο ανοίγει.

Υ.Γ: Γονείς και παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

*Είναι απαραίτητη η παρουσία και συμμετοχή ενός γονέα. Η τιμή του εισιτηρίου ισχύει για έναν γονιό κι ένα παιδί μαζί. Μόνο για ελληνόφωνα παιδιά.

Εισιτήριο: €12
Πληροφορίες:  Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αντωνία Βέλλιου
Αφηγήτρια 

Δέσποινα Σακελλαρίου
Αναπτυξιακή Ψυχολόγος

Φωτογραφία εξωφύλλου | Πάρις Ταβιτιάν © Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.