ΠΑΙΔΙΑ 2-3,5 ΕΤΩΝ

Ήταν ένα μικρό βιβλίο

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Ήταν ένα μικρό βιβλίο που ήταν πολυταξιδεμένο και στα ταξίδια του από εικόνα σε εικόνα έβρισκε καινούριους ήρωες και καινούριες περιπέτειες.

Σ’ αυτά τα ταξίδια φέτος παίρνουμε κι εμείς μέρος για να ακούσουμε κάθε φορά καινούριες ιστορίες και να δούμε διαφορετικές εικόνες. Με αφορμή ένα βιβλίο, την ιστορία και την εικονογράφησή του, γονείς και παιδιά μεταφέρονται σε κόσμους παραμυθένιους και παίρνουν έμπνευση για να τις αποτυπώσουμε στα έργα τους.

Σπουδαίοι εικονογράφοι της σύγχρονης εποχής μας δίνουν ιδέες για παιχνίδι και δημιουργία. Eric Carle, Alex Scheffler, Oliver Jeffers, Davies Benji, Daniel Eugnes, Hervé Tullet και πολλοί άλλοι θα μας δώσουν το σύνθημα για τους πειραματισμούς μας με τις μπογιές, τα σχέδια, τις σφραγίδες, τα κολάζ, τον πηλό και τις κατασκευές. Οι ήρωες των παραμυθιών τους θα μεταφερθούν στα δικά μας παραμύθια που θα μας ταξιδέψουν σε κόσμους αλλιώτικους.

Ένα εργαστήρι που ενεργοποιεί τόσο τις αισθήσεις των παιδιών όσο και των γονιών, ενισχύει τη φαντασία των μικρών μας επισκεπτών και την αντίληψή τους, συντελεί στην ανάπτυξη των λεπτών δεξιοτήτων τους, τα εξοικειώνει με την τέχνη και βοηθάει στην κοινωνικοποίησή τους. Επίσης, προσφέρει στους γονείς και τα παιδιά μια κοινή ώρα για να εξερευνήσουν μαζί τη χαρά του παιχνιδιού, της μουσικής και της κίνησης, τη γαλήνη του να ακούνε μαζί παραμύθια και ιστορίες και την απόλαυση του να δημιουργήσουν μαζί και να εκφραστούν καλλιτεχνικά.

Ελάτε να ταξιδέψουμε με αυτά τα μικρά βιβλία!

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Ο Νόι και η φάλαινα τον χειμώνα
Benji Davies
Σάββατο 25/1, 11.00-13.00

«Το καλοκαίρι που πέρασε, ο Νόι έσωσε ένα φαλαινάκι που η καταιγίδα είχε ξεβράσει στην ακτή. Τώρα, καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, ο Νόι λαχταρά να ξαναδεί τον φίλο του. Παρατηρεί τη θάλασσα και περιμένει. Περιμένει και παρατηρεί. Θα χρειαστεί άραγε άλλη μία καταιγίδα για να τους ξαναφέρει κοντά;»

Στο εργαστήριο αυτό μέσα στην καρδιά του χειμώνα, πιάνουμε το χέρι του μικρού Νόι και πάμε μαζί να βρούμε τον φίλο του, το φαλαινάκι! Τον ακολουθούμε στις περιπέτειές του στον μακρινό Βορρά και μετά φτιάχνουμε σε μεγάλα χαρτιά τους δικούς μας φίλους, τα δικά μας φαλαινάκια. Παίρνουμε χαρτόνια, μπογιές και τεράστια πινέλα και παίζουμε με τους κύκλους και τις γραμμές για να φτιάξουμε τα μεγάλα αυτά θηλαστικά. Στο τέλος, τα στολίζουμε με τις δικές μας πρωτότυπες σφραγίδες. 
Ελάτε να ταξιδέψουμε στην καρδιά του χειμώνα! Καθίστε αναπαυτικά και το βιβλίο ανοίγει! 
Καθίστε αναπαυτικά και το βιβλίο ανοίγει. 

Είναι απαραίτητη η παρουσία και συμμετοχή ενός γονέα.
Η τιμή του εισιτηρίου ισχύει για έναν γονιό κι ένα παιδί μαζί.
Μόνο για ελληνόφωνα παιδιά

Υ.Γ: Γονείς και παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020

«Αυτό δεν είναι το καπέλο μου»
Κυριακή 9/2, Κυριακή 16/2, 11.30-13.30
και Σάββατο 22/2, 11.00-13.00 

Εργαστήριο εμπνευσμένο από το ομώνυμο βιβλίο του Jon Klassen

«Ένα ψάρι έκλεψε ένα καπέλο.
Και μάλλον δεν το είδε κανείς.
Μάλλον.»

Τι μπορεί να συμβεί όταν ένα μικροσκοπικό ψάρι κλέβει ένα καπέλο από ένα πολύ μεγαλύτερό του; Ακολουθούμε το μικρό ψαράκι στις περιπέτειές του για να μάθουμε αν το είδε κανείς (ο γείτονας κάβουρας, ο περίεργος γαύρος;) κι αν τελικά θα το ανακαλύψουν. Κράτησε, στο τέλος, το ψαράκι το καπέλο ή έφτιαξε άλλο δικό του; Στο αποκριάτικο αυτό εργαστήριο εμπνεόμαστε από τις ιστορίες και τα καπέλα του Jon Klassen για να φτιάξουμε το δικό μας πρωτότυπο καπέλο. Παίρνουμε χαρτόνια, κουτιά, παγιέτες, κουμπιά, σερπαντίνες, φτερά, τούλια και πολλά άλλα υλικά και δημιουργούμε τα δικά μας τρελλιάρικα έργα.

Στο τέλος, θα φορέσουμε τα καπέλα μας για να χορέψουμε όλοι μαζί στο δικό μας καρναβάλι! Καθίστε αναπαυτικά και το βιβλίο ανοίγει. 

Υ.Γ: Γονείς και παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Εισιτήριο: €12
Πληροφορίες:  Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αντωνία Βέλλιου
Αφηγήτρια 

Δέσποινα Σακελλαρίου
Αναπτυξιακή Ψυχολόγος

Φωτογραφία εξωφύλλου | Πάρις Ταβιτιάν © Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.