ΠΑΙΔΙΑ 2-3,5 ΕΤΩΝ

Ήταν ένα μικρό βιβλίο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης νέων μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον κορωνοϊό COVID-19, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για λόγους πρόληψης, ακυρώνονται όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Σαββατοκύριακου για τον μήνα Μάρτιο.

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Ήταν ένα μικρό βιβλίο που ήταν πολυταξιδεμένο και στα ταξίδια του από εικόνα σε εικόνα έβρισκε καινούριους ήρωες και καινούριες περιπέτειες.

Σ’ αυτά τα ταξίδια φέτος παίρνουμε κι εμείς μέρος για να ακούσουμε κάθε φορά καινούριες ιστορίες και να δούμε διαφορετικές εικόνες. Με αφορμή ένα βιβλίο, την ιστορία και την εικονογράφησή του, γονείς και παιδιά μεταφέρονται σε κόσμους παραμυθένιους και παίρνουν έμπνευση για να τις αποτυπώσουμε στα έργα τους.

Σπουδαίοι εικονογράφοι της σύγχρονης εποχής μας δίνουν ιδέες για παιχνίδι και δημιουργία. Eric Carle, Alex Scheffler, Oliver Jeffers, Davies Benji, Daniel Eugnes, Hervé Tullet και πολλοί άλλοι θα μας δώσουν το σύνθημα για τους πειραματισμούς μας με τις μπογιές, τα σχέδια, τις σφραγίδες, τα κολάζ, τον πηλό και τις κατασκευές. Οι ήρωες των παραμυθιών τους θα μεταφερθούν στα δικά μας παραμύθια που θα μας ταξιδέψουν σε κόσμους αλλιώτικους.

Ένα εργαστήρι που ενεργοποιεί τόσο τις αισθήσεις των παιδιών όσο και των γονιών, ενισχύει τη φαντασία των μικρών μας επισκεπτών και την αντίληψή τους, συντελεί στην ανάπτυξη των λεπτών δεξιοτήτων τους, τα εξοικειώνει με την τέχνη και βοηθάει στην κοινωνικοποίησή τους. Επίσης, προσφέρει στους γονείς και τα παιδιά μια κοινή ώρα για να εξερευνήσουν μαζί τη χαρά του παιχνιδιού, της μουσικής και της κίνησης, τη γαλήνη του να ακούνε μαζί παραμύθια και ιστορίες και την απόλαυση του να δημιουργήσουν μαζί και να εκφραστούν καλλιτεχνικά.

Ελάτε να ταξιδέψουμε με αυτά τα μικρά βιβλία!

ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

«Χάθηκα»
Κυριακή 8/3, Κυριακή 15/3, Κυριακή 22/3, 11:30-13:30 & Σάββατο 28/3, 11:00-13:00 

Εργαστήριο εμπνευσμένο από το ομώνυμο βιβλίο του
Chris Haughton

Μέσα στο δάσος, μια μικρή κουκουβάγια κοιμάται δίπλα στη μαμά της. Και ξαφνικά, ωχ... έπεσε από τη φωλιά της και χάθηκε...

Στο εργαστήριο αυτό, ακολουθούμε τη μικρή κουκουβάγια στην περιπέτειά της για να βρει τη μαμά της και γελάμε με τα παθήματά της. Θα βρει, άραγε, τους φίλους της να τη βοηθήσουν; Θα βρει, στο τέλος, τη μαμά της; 

Αφού γυρίσουμε από το δάσος στο εργαστήριό μας, γονείς και παιδιά παίρνουμε στα χέρια μας πηλό και δημιουργούμε κουκουβάγιες και άλλα ζωάκια. Πλάθουμε, ζουλάμε, κόβουμε, χαράσσουμε και χαιρόμαστε με την άμεση απτική ευχαρίστηση που μας δίνει αυτό το υλικό. 
Ελάτε να χαθούμε στο δάσος με τις κουκουβάγιες!
Καθίστε αναπαυτικά και το βιβλίο ανοίγει. 

Υ.Γ: Γονείς και παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Εισιτήριο: €12
Πληροφορίες:  Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

*Για παιδιά 2-3,5 ετών/Απαραίτητη η παρουσία γονέα

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αντωνία Βέλλιου
Αφηγήτρια 

Δέσποινα Σακελλαρίου
Αναπτυξιακή Ψυχολόγος

Φωτογραφία εξωφύλλου | Πάρις Ταβιτιάν © Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.