ΣΟΦΗ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Εικονική Ξενάγηση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Oι ηλικιωμένοι θα «ζήσουν» την εμπειρία μίας επίσκεψης στο Μουσείο, μέσω μίας εικονικής ξενάγησης στη Κυκλαδική Συλλογή

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, σε συνεργασία με την seveneleven -η οποία ειδικεύεται στην οργάνωση ψυχαγωγικών προγραμμάτων σε άτομα τρίτης ηλικίας μέσω του προγράμματος «θάλλω»- για δεύτερη χρονιά έρχεται κοντά στους ανθρώπους που αδυνατούν να το επισκεφθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Σοφή Παρέα στο Μουσείο».

Φέτος για πρώτη φορά, το ΜΚΤ προσφέρει ξεναγήσεις - εικονικής πραγματικότητας σε 12 μη κερδοσκοπικά γηροκομεία της Αττικής. 

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ VR

Μια VR εφαρμογή προσκαλεί τους ηλικιωμένους να «ζήσουν» την εμπειρία μίας επίσκεψης στο Μουσείο, να ξεναγηθούν στην Συλλογή Κυκλαδικής Τέχνης και να «ταξιδέψουν» για λίγο στις Κυκλάδες φέρνοντάς τους σε επαφή με την θάλασσα και τα νησιά.  
Στη δεύτερη από τις τρεις επισκέψεις που θα πραγματοποιούνται σε κάθε γηροκομείο, οι ηλικιωμένοι θα παρακολουθούν,  με τη χρήση γυαλιών εικονικής πραγματικότητας, μια ξενάγηση διάρκειας 4 λεπτών στο Μουσείο, δίνοντας έτσι μία άλλη διάσταση στην καθημερινότητά τους.

Σχεδιασμός: 2MONOCHANNELS

Η χρήση της εικονικής πραγματικότητας στα γηροκομεία, με προφορά γυαλιών εικονικής πραγματικότητας, πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη της εταιρίας efood

Μέχρι σήμερα πάνω από 400 ηλικιωμένοι έχουν συμμετάσχει εκ των οποίων το 85% υπέφερε από κάποια μορφής άνοιας.  Σκοπός των εργαστηρίων δεν είναι μόνο η ψυχαγωγία των ηλικιωμένων που διαμένουν σε γηροκομεία και δεν μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο αλλά και η βιωματική επαφή τους σχετικά με τον πολιτισμό των Κυκλάδων.
Με βάση την εμπειρία της seveneleven από το 2018 σε γηροκομεία, η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας προσφέρει μία νέα μορφή ψυχαγωγίας σε άτομα που ζουν με κάποια μορφή άνοιας ενώ, σύμφωνα με έρευνες, η πολυαισθητηριακή εμπειρία που προσφέρει  φαίνεται να περιορίζει κάποια συμπτώματα όπως το  στρες και η σύγχυση. 

ΣΟΦΗ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η “Σοφή Παρέα στο Μουσείο” ξεκίνησε το 2016 με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ και απευθύνεται σε άτομα άνω των 65. 'Εχει υποδεχτεί πάνω από 6.000 άτομα τρίτης ηλικίας στο μουσείο μέσω οργανωμένων επισκέψεων. Την περίοδο 2017-2018, το πρόγραμμα υποστηρίχθηκε από τους Young Patrons του Μουσείου. Το 2019 το πρόγραμμα εξελίσσεται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ.

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.