ΠΑΙΔΙΑ 4-5 ΕΤΩΝ

«Εικόνες του εαυτού μου»

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Το φετινό εργαστήριο αντλεί έμπνευση από τις αντίξοοες συνθήκες που αντιμετωπίζει όλος ο πλανήτης στις μέρες μας και θα δώσει χώρο στα παιδιά για να εκφράσουν πώς βλέπουν τον εαυτό τους μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση. Μέσα από παραμύθια που μικροί ήρωες τα βάζουν με δράκους και θεριά, τα παιδιά θα δουν τον εαυτό τους αλλιώς και μέσα από διαφορετικές τεχνικές θα δώσουν μορφή στην εικόνα τους.  Καθρέφτες, χρώματα, πηλός, εφημερίδες, κουτιά και άλλα θα είναι τα  υλικά για τα έργα των παιδιών. Καλλιτέχνες, όπως η Frida Kahlo, ο Katsushika Hokusai, ο Andy Warhol και άλλοι πολλοί θα τους εμπνεύσουν για να  εκφράσουν τις διαφορετικές πτυχές του εαυτού τους.

Πληροφορίες: Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

«Η μορφή μου»
Σάββατο 17/10, 11.00-13.00 & Κυριακή 18/10, 11.30-13.30, 
Σάββατο 24/10, 11.00-13.00 & Σάββατο 31/10, 11.00-13.00

Ξεκινάμε το φετινό μας  ταξίδι από τον χώρο μας, το Μουσείο. Περπατώντας ανάμεσα στις συλλόγες θα δούμε πώς οι άνθρωποι σε όλες τις εποχές εκφράζαν την ανάγκη να φτιάξουν τον εαυτό τους και την ανθρώπινη μορφή. Από τα σανιδόσχημα της κυπραϊκής τέχνης και τα βιολόσχημα του κυκλαδικού πολιτισμού ως τα αφαιρετικά γλυπτά του Henry Moore στη σύγχρονη τέχνη, η ανθρώπινη μορφή άλλαζε σχήματα και καμπύλες για να εκφράσει τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της κάθε εποχής.

Αμέσως μετά, στο εργαστήριο, ένας μύθος κοσμογονίας μάς εξηγεί πώς πήρε μορφή και ζωή ο κόσμος και μάς δίνει έμπνευση για τα γλυπτά μας. Τα παιδιά επεξεργάζονται κομμάτια από πηλό, κάνουν τρύπες, δίνουν καμπύλες και σχηματίζουν τη δική τους μορφή.  Γίνονται, έτσι για λίγο οι δημιουργοί του κόσμου τους, νιώθωντας τη δύναμη της γης, του πηλού.

Υ.Γ: Τα παιδιά να φορέσουν άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Εισιτήριο: 12€ / Ηλεκτρονική κράτηση στο viva.gr
Μόνο για ελληνόφωνα παιδιά
Mέγιστος αριθμός παιδιών: 7

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αντωνία Βέλλιου 
Αφηγήτρια 

Δέσποινα Σακελλαρίου

Αναπτυξιακή Ψυχολόγος

Φωτογραφία εξωφύλλου | Πάρις Ταβιτιάν © Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.