ΕΚΘΕΣΗ

από 21/2/2006 έως 22/4/2006

Η κυρία Τεπενδρή στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

“time goes by…so slowly… (after Madonna)” Kωνσταντίνος Κακανιάς

Η ΕΚΘΕΣΗ

Κωνταντίνου Κακανιά, τη γυναίκα-μυστήριο κυρία Τεπενδρή. H κυρία Τεπενδρή, γνωστή στο ελληνικό κοινό ως ηρωίδα της Ελληνικής Επανάστασης, guest star των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, σημαντική συλλέκτρια έργων σύγχρονης τέχνης ή πρωταγωνίστρια στη βασιλική σουίτα του King George, έρχεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει αιωρούμενα γλυπτά και ζωγραφιές (φιγούρες που θυμίζουν τον Καραγκιόζη, τον Calder αλλά και πίνακες του David Smith). Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν πίνακα τεμαχισμένο σε πολλά κομμάτια, το καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει τον χρόνο, το παρελθόν και το παρόν – όλα αιωρούμενα, όπως κι εμείς οι ίδιοι στη ζωή.

Όλα τα έργα που εκτίθενται κατασκευάστηκαν ειδικά για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Η εγκατάσταση είναι τοποθετημένη στο αίθριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, όπου συγχρόνως στεγάζεται το καφέ-εστιατόριο.

Με 20 ατομικές και 25 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα καιτο εξωτερικό, ο Κωνσταντίνος Κακανιάς ανοίγει με το έργο του ένα παράθυρο στη φαντασία, δίνοντάς μας την ευκαιρία να αποδράσουμε από την καθημερινότητα. Για τον ίδιο τον καλλιτέχνη το γέλιο, η διασκεδαστική πλευρά της ζωής και ο αυτοσαρκασμός τροφοδοτούν την έμπνευσή του και είναι αυτά ακριβώς τα στοιχεία που κερδίζουν το κοινό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

H εγκατάσταση πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Kalfayan Galleries.

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΣ
FORD

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
NΕΤ 105,8
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 107,7

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.