Οι Κυκλάδες μέσα από την αφή

πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για παιδιά πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και ειδικότερα τα παιδιά με προβλήματα όρασης και μερική ή ολική τυφλότητα. 

Απευθύνεται σε μαθητές όλων των βαθμίδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μπορεί να πραγματοποιηθεί στο σχολείο. Σε κάθε περίπτωση η ομάδα που συμμετέχει αποτελείται από 25 περίπου παιδιά. 
Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με τη Νιόβη Σταυροπούλου, Art Therapist και συνεργάτη του ΜΚΤ.

Το θεατρικό παιχνίδι, η αφήγηση, η ζωγραφική, το κολλάζ γίνονται εργαλεία που απελευθερώνουν τη δημιουργικότητα των παιδιών και τα βοηθούν να προσεγγίσουν διάφορες θεματικές μέσα από το παιχνίδι και τις εικαστικές δραστηριότητες. 

Στο πρόγραμμα θα χρησιμοποιηθεί η πολυαισθητική μουσειοσκευή που δημιούργησε το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ και την ομάδα εργασίας που αποτελείται από τον Φώτη Φλεβοτόμο, Φώτη Σαγώνα και Χαρά Μαραντίδου. 

Η μουσειοσκευή με θέμα τον Κυκλαδικό Πολιτισμό δημιουργήθηκε για τα άτομα με προβλήματα όρασης, απευθύνεται όμως σε όλες τις ομάδες που επιθυμούν να εξερευνήσουν θέματα όπως η γεωγραφία και η ιστορία των Κυκλάδων, τα ειδώλια, οι πρώτες ύλες  μέσα από μια βιωματική διαδικασία. Στο πρόγραμμα καλούνται να συμμετάσχουν και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι μπορούν και να συνεχίσουν το πρόγραμμα για όσο διάστημα επιθυμούν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επικοινωνία
Για να δηλώσετε ενδιαφέρον θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Κρατήσεων των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου καθημερινά 10.00-16.00 στο 210.7239438


Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.