ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Γιατί…; Όσα γιατί, τόσα παραμύθια.

2-3,5 ετών | για γονείς και παιδιά

Γιατί ο ιπποπόταμος δεν έχει τρίχες; Γιατί η καμήλα έχει καμπούρα; Γιατί ο λαγός τρέχει γρήγορα; Γιατί; Γιατί; γιατί;

Τα γιατί των παιδιών δεν έχουν τελειωμό. Ευτυχώς, όμως, και τα παραμύθια είναι ατελείωτα. Στο φετινό εργαστήριο «Γιατί…; Όσα γιατί, τόσα παραμύθια» τα παραμύθια θα δώσουν απαντήσεις στα πιο απίθανα ερωτήματα των παιδιών.

Γονείς και παιδιά θα περιπλανηθούν στους μαγικούς κόσμους των παραμυθιών, θα γνωρίσουν τα ζώα πριν γίνουν όπως τα ξέρουμε σήμερα, θα τα δουν να
μεταμορφώνονται και, στο τέλος, θα εμπνευστούν για να φτιάξουν έργα με πρωτότυπα υλικά.

Ένα εργαστήρι που ενεργοποιεί τόσο τις αισθήσεις των παιδιών όσο και των γονιών, ενισχύει τη φαντασία των μικρών μας επισκεπτών και την αντίληψή τους, συντελεί στην ανάπτυξη των λεπτών δεξιοτήτων τους, τα εξοικειώνει με την τέχνη και βοηθάει στην κοινωνικοποίησή τους. Επίσης, προσφέρει στους γονείς και τα παιδιά μια κοινή ώρα για να εξερευνήσουν μαζί τη χαρά του παιχνιδιού, της μουσικής και της κίνησης, τη γαλήνη του να ακούνε μαζί παραμύθια και ιστορίες και την απόλαυση του να δημιουργήσουν μαζί και να εκφραστούν καλλιτεχνικά.

Ελάτε να σας απαντήσουμε στα πιο απίθανα γιατί!

με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου & την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου.

Mάϊος 2017

Γιατί ο λαγός τρέχει γρήγορα;
Η μουσική της ζούγκλας...
Σάββατο 27/5,  11.00-12.30

Ήταν κάποτε μια εποχή που ο λαγός ήταν πιο αργός από την χελώνα. Μια μέρα ένα μάνγκο έφερε μεγάλη αναστάτωση στη ζούγκλα. Στο τελευταίο εργαστήριο της χρονιάς, θα ακολουθήσουμε τα αναστατωμένα ζώα της ζούγκλας για να δούμε τι ήταν αυτό που έκανε το λαγό να τρέχει  Από εκείνη τη μέρα  μέχρι και σήμερα ο λαγός τρέχει γρήγορα. Γιατί; Στη συνέχεια θα φέρουμε στο εργαστήρι μας τους ήχους της ζούγκλας, θα πάρουμε όσπρια, ζυμαρικά, λάστιχα, κουτιά, ντενεκεδάκια κι άλλα πολλά και θα τα μετατρέψουμε σε μουσικά όργανα που θα ακούγονται σαν το ποδοβολητό των ζώων.Γονείς και παιδιά θα πειραματιστούν με υλικά, ήχους, αντικείμενα και, στο τέλος, θα σχηματίσουμε όλοι μαζί την μπάντατης ζούγκλας!

Ο συνδυασμός ήχου και αντικειμένου είναι έμφυτος στα παιδιά αυτής της ηλικίας. Τα παιδιά δοκιμάζουν κάθε αντικείμενο να δουν τι ήχο παράγει και φτιάχνουν αυτοσχέδια μουσική. Στο εργαστήρι αυτό θα πάνε ένα βήμα  πιο πέρα αυτή την έμφυτη τάση τους, με το να δημιουργήσουν μουσικά όργανα που να μπορούν να αναπαράγουν τον ήχο που κάνει ένα ζώο ή το βάδισμα του. Οι γονείς θα αφεθούν στην μαγεία των ήχων και θα ανακαλύψουν ξανά τη χαρά του να κάνουν φασαρία!

Υ.Γ: Γονείς και παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Πληροφορίες

2-3,5 ετών | για γονείς και παιδιά

Με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και  την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου

Πληροφορίες & Κρατήσεις 
Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00



Εισιτήριο: 15€ 
Φίλοι ΜΚΤ: 12€ (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: 12€