ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Φωτοϊστορίες. Ταξιδεύοντας στο μαγικό κόσμο της φωτογραφίας

5-7 & 7-10 ετών

Η φωτογραφία είναι μια τέχνη παρατήρησης. Δεν έχει να κάνει πολύ με τα πράγματα που βλέπουμε, αλλά κυρίως με τον τρόπο που τα βλέπουμε. Μέσα από παιχνίδι, κατασκευές και πειραματισμούς θα γνωρίσουμε το μαγικό κόσμο της φωτογραφίας. Εμείς οι ίδιοι θα κατασκευάσουμε τη πρώτη φωτογραφική μηχανή (camera obscura), θα παίξουμε με το φως και τη σκιά, θα μεταμορφωθούμε και θα μεταμορφώσουμε τις εμπειρίες μας σε εικόνες.

Για να εκφράσουμε τις επιθυμίες μας και τα συναισθήματά μας, θα φτιάξουμε φωτοϊστορίες, χάρτες της καθημερινότητάς μας και πορτρέτα του εαυτού μας. Για τα μεγαλύτερα παιδιά, αφού εξοικιωθούμε με την ιστορία της φωτογραφικής τέχνης, τις τεχνικές της φωτογράφισης και της παρατήρησης, θα μπορέσουμε να αφηγηθούμε τις δικές μας προσωπικές ιστορίες,  να εκφράσουμε τις σκέψεις μας και να συνομιλήσουμε με τον εαυτό μας.

με την εικαστικό & Art Therapist, Νιόβη Σταυροπούλου.

Φωτογραφία και Σουρεαλισμός

Η σουρεαλιστική φωτογραφία είναι η δημιουργία ενός κόσμου ή αλλιώς μια εικόνα που πηγαίνει πέρα από το φυσικό κόσμο, όπως τον ξέρουμε. Συνήθως απεικονίζει κάτι το οποίο θα ήταν αδύνατο στην πραγματική ζωή ή παραποιεί  ή  κινείται πάνω στη  γραμμή που ορίζει τι είναι πραγματικό και τι φανταστικό.

Μάϊος 2017 | για παιδιά 7-10 ετών

Ορατά και αόρατα παιχνίδια
Κυριακή 28/5, 11:30-13:30

Τι είναι το Μαύρο Θέατρο; Από που κρατάει η σκούφια του; Πώς ανατρέπονται οι αποστάσεις; Εξαφανίζονται ή εμφανίζονται ξαφνικά τα αντικείμενα που δίνουν την ψευδαίσθηση της αιώρησης; Σε ένα κόσμο μαγικό, όπου το φως γίνεται μαύρο και οι σκιές λευκές, θα παίξουμε ανάμεσα στο ορατό και το αόρατο.
Θα γίνουμε μέρος του φωτός ή της σκιάς, και θα χρησιμοποιήσουμε όλο μας το σώμα για να αφηγηθούμε μικρές δικές μας ιστορίες.

Πληροφορίες

5-7 & 7-10 ετών

Με την Εικαστικό-Art Therapist  Νιόβη Σταυροπούλου

Πληροφορίες & Κρατήσεις 
Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00


Εισιτήριο:
€12 
Φίλοι ΜΚΤ: €10 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €10