ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

«Εσύ, ποιο ειδώλιο είσαι;»

Οnline εργαστήρια Σαββ/κου για παιδιά και γονείς

Τα εργαστήρια του Σαββατοκύριακου του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης γίνονται κάθε μήνα οnline για τα ελληνόφωνα παιδιά ενώ από τις 18 Απριλίου ξεκινούν online εργαστήρια και για αγγλόφωνα παιδιά!

Tα αγαπημένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, από φέτος θα πραγματοποιούνται online!  Τα online εργαστήρια Σαββατοκύριακου θα πραγματοποιηθούν όχι μόνο κατά τη διάρκεια που το μουσείο θα παραμένει κλειστό αλλά  καθιερώνονται και μετά, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε οικογένειες απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και σε ελληνόφωνα και αγγλόφωνα παιδιά της ομογένειας στο εξωτερικό! 

Μέχρι και τον Μάϊο, κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς σε κάθε γωνιά του πλανήτη  θα μπορούν να γνωρίσουν διαδικτυακά το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία  και μουσική!

Τα online εργαστήρια Σαββατοκύριακου υλοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021

«Εσύ, ποιο ειδώλιο είσαι;»
Κυριακή 11, Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Απριλίου

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και μας έχει πάρει τα μυαλά! 
Στο διαδικτυακό εργαστήριο του Απριλίου, ταξιδεύουμε σε χώρες μακρινές και μαγικές για να ακούσουμε την ιστορία μιας κοπέλας που ήταν κρυμμένη σε μια… γλάστρα.
Την ακολουθούμε στην περιπέτειά της για να λύσει τα μάγια που την έκλεισαν εκεί μέσα και θαυμάζουμε το θάρρος και την εξυπνάδα της. 

Αφού επιστρέψουμε από το μακρινό μας ταξίδι, χρησιμοποιούμε κουτιά, αυγοθήκες, καπάκια, καλαμάκια, ρολά και άλλα πράγματα που μπορούμε να βρούμε στην ανακύκλωση του σπιτιού μας και φτιάχνουμε το πορτρέτο μας που θα βγαίνει... από πού αλλού; Από μια γλάστρα! Ποια χαρακτηριστικά θα έχει; Τι υλικά θα χρησιμοποιήσουμε; Ποια σχήματα θα κόψουμε; Αυτά και άλλα θα απαντήσουμε δημιουργώντας τα δικά μας πρωτότυπα πορτρέτα.

Κοντά μας έχουμε βοηθούς τα κυκλαδικά και κυπριακά ειδώλια για να μας δώσουν έμπνευση και ιδέες.

Εισιτήριο: 10€ (γονέας και παιδί) / Ηλεκτρονική κράτηση στο viva.gr
Αριθμός παιδιών: 15

*Το εργαστήριο απευθύνεται και σε ελληνόφωνα παιδιά του εξωτερικού.

ΛΙΣΤΑ ΥΛΙΚΩΝ

- Ανακυκλώσιμα υλικά (κουτιά από δημητριακά/καφέ/τσάι και άλλα, αυγοθήκες χάρτινες, καπάκια, καλαμάκια κτλ)
- Κόλλα άσπρη ή κόλλα υγρή UHU
- Ψαλίδι
- Ένα μεγάλο χαρτί είτε ακουαρέλας (από μπλοκ) είτε κανσόν (από τα είδη γραφικής ύλης σε μεγάλα super-market)
- Τέμπερες ή νερομπογιές ή μαρκαδόρους

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αντωνία Βέλλιου
Αφηγήτρια 

Δέσποινα Σακελλαρίου
Αναπτυξιακή Ψυχολόγος

Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο emarkou@cycladic.gr

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΣ

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.