ONLINE ΔΡΑΣΕΙΣ

Εορταστικό online εργαστήριο στις 23 & 27 Δεκ.

Ζoom εργαστήριο για παιδιά 4-6 ετών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Τετάρτη 23/12 στις 18.00 
και Κυριακή 27/12 στις 11.00πμ

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Θα είναι ένα εργαστήριο γεμάτο άρωμα Χριστουγέννων που θα πραγματοποιηθεί online την Τετάρτη 23/12 στις 18.00 και θα επαναληφθεί την Κυριακή 27/12 στις 12.00μμ. Ανοίγουμε τα φτερά μας για να πετάξουμε πάνω από την Αθήνα μέχρι το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης που μας υποδέχεται με τις πόρτες ανοιχτές. Εκεί μας περιμένουν οι ήρωες ενός παραμυθιού. Καλικάντζαροι θα ξετρυπώσουν και θα μας ανακατέψουν, ένα έξυπνο κορίτσι θα ανακαλύψει τρόπους να τους κοροϊδέψει και να τους ξεφύγει κι εμείς θα το ακολουθήσουμε στις περιπέτειες του! 

Μετά, θα πάρουμε στα χέρια μας αλεύρι και νερό, θα ζυμώσουμε, θα πλάσουμε και θα φτιάξουμε αλλιώτικα στολίδια εμπνευσμένα από το παραμύθι μας και τα κυκλαδικά και κυπριακά ειδώλια. Αρώματα και χρώματα θα γεμίσουν το σπίτι σας και ολόκληρο το διαδίκτυο!

Γονείς, καθίστε άνετα μαζί με τα παιδιά σας για το παραμύθι! 

Όταν όμως έρθει η ώρα να δημιουργήσουμε, μεταφερθείτε στην κουζίνα σε ένα μεγάλο και άνετο τραπέζι και τοποθετήστε το laptop ή το tablet σε απόσταση ασφαλείας. Σηκώστε τα μανίκια σας και ετοιμαστείτε για τα πιο μαλακά στολίδια!  

Σας στέλνουμε μια λίστα με πράγματα που θα ήταν καλό να έχετε κοντά σας για να μπορέσετε να φτιάξετε τα στολίδια μας! Είναι πράγματα που μπορείτε να τα βρείτε στα ντουλάπια σας ή να τα προμηθευτείτε από το σούπερ-μάρκετ.

ΛΙΣΤΑ ΥΛΙΚΩΝ

- 1 μεγάλο μπολ
- 2 κούπες αλεύρι
- 1/2 κούπα αλάτι λεπτό
- 1 κούπα νερό χλιαρό
- χρώματα μαγειρικής ή τέμπερες ή κανέλα τριμμένη/κουρκουμά/κάρυ (προαιρετικά)
- γαρύφαλλα άκοπα, ξυλάκια κανέλας, πιπέρια άκοπα, μπαχάρια (δεν είναι αναγκαίο να τα έχετε όλα…)
- ένα πιάτο ή ένα ταψάκι για να βάλετε ό,τι φτιάξετε 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την εγγραφή σας στο viva.gr, θα σας αποσταλεί ένα mail με το link για το zoom του εργαστηρίου, μία ημέρα πριν. Όσοι από εσάς δεν έχετε εγκαταστήσει το zoom, φροντίστε να το κάνετε λίγες ημέρες νωρίτερα. 

Παρακαλούμε να μπείτε στο meeting ένα τέταρτο νωρίτερα, για να λυθούν όποια τεχνικά θέματα μπορεί να προκύψουν. Επίσης, ως «όνομα» στο meeting, καλύτερα να αναγράψετε το όνομα του παιδιού. Έτσι, θα ξέρουμε όλοι ποιο παιδί μιλάει κάθε φορά.

Ανυπομονούμε να σας συναντήσουμε online και να περάσουμε ωραία!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Με την Αντωνία Βέλλιου (Αφηγήτρια) και τη Δέσποινα Σακελλαρίου (Αναπτυξιακή Ψυχολόγος)

Ηλικία: 4-6 (με τη συμμετοχή ενός γονέα)
Ημερομηνίες: Τετάρτη 23/12, στις 18.00, Κυριακή 27/12, στις 12.00 (επανάληψη του ίδιου εργαστηρίου)
Αριθμός συμμετοχών: 15 παιδιά
Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ (για ένα παιδί και ένα γονέα)
Πληροφορίες: emarkou@cycladic.gr (Ελένη Μάρκου)

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο θα πρέπει να πατήσετε το link 15΄πριν την έναρξη. Αν κάποιος προσπαθήσει να συνδεθεί όταν το εργαστήριο θα έχει ξεκινήσει, δεν θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής.
2. Οι κάμερες, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα παραμένουν ανοικτές και θα εμφανίζονται τα ονόματα των παιδιών.
3. Είναι απαραίτητο, για τη συμμετοχή σας, να προμηθευτείτε τα παρακάτω υλικά: 1 μεγάλο μπολ, 2 κούπες αλεύρι, 1/2 κούπα αλάτι λεπτό, 1 κούπα νερό χλιαρό, χρώματα μαγειρικής ή τέμπερες ή κανέλα τριμμένη ή κουρκουμά ή κάρυ (προαιρετικά), γαρύφαλλα άκοπα, ξυλάκια κανέλας, πιπέρια άκοπα, μπαχάρια (ό,τι έχετε, δεν είναι αναγκαίο να τα έχετε όλα), ένα πιάτο ή ένα ταψάκι για να βάλετε ό,τι φτιάξετε. 

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.