ΕΚΘΕΣΗ

από 3/2/2009 έως 1/3/2009

Ένας σύνθετος κόσμος

Έκθεση φωτογραφίας του Σωτήρη Δανέζη

Η ΕΚΘΕΣΗ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Mega παρουσιάζουν από τις 9 Φεβρουαρίου την έκθεση φωτογραφίας του Σωτήρη Δανέζη, δημιουργού της σειράς ντοκιμαντέρ Εμπόλεμη Ζώνη, με τίτλο «Ένας Σύνθετος Κόσμος».

Με αποστολές σε περισσότερες από εξήντα χώρες του κόσμου ο βραβευμένος δημοσιογράφος και ντοκιμαντερίστας αποκαλύπτει στη σιωπή εικόνων που κραυγάζουν, πρόσωπα και ιστορίες ακίνητες στο χρόνο. Οι αιτίες μιας διαμάχης, οι ένοπλες συγκρούσεις, τα θύματα του παραλογισμού και της βίας, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η πίστη σε ένα καλύτερο αύριο, αποτελούν τους βασικούς άξονες της έκθεσης, η οποία συμπληρώνεται από βιντεοπροβολές επιλεγμένων ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης Ζώνης και πλοήγηση, μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, στην ιστορία της κάθε εικόνας.

Σε έναν κόσμο που οι κρίσεις δεν γνωρίζουν σύνορα, που οι σύγχρονοι τρόποι μετάδοσης της πληροφορίας μας καθιστούν μάρτυρες των γεγονότων και η «εικονική πραγματικότητα» παραβιάζει τα όρια του πραγματικού, σε έναν κόσμο αεικίνητο, ασταθή, απρόβλεπτο και σύνθετο, οι φωτογραφίες του Σωτήρη Δανέζη επιχειρούν να προσεγγίσουν ευανάγνωστες αλλά εξίσου σύνθετες αλήθειες.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης εκπληρώνοντας τον κοινωνικό του ρόλο φιλοξενεί την έκθεση καλώντας το κοινό να στρέψει τη σκέψη του σε ζητήματα εκτός της καθημερινότητάς του. Το Μουσείο οφείλει να προτείνει θέματα επίκαιρου προβληματισμού και να ανοίγει διάλογο με το κοινό και τους δημιουργούς. Σε αυτό το πλαίσιο το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα προσφέρει το 50% των εσόδων του από τα εισιτήρια της έκθεσης στη μη κυβερνητική οργάνωση PRAKSIS.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

Βαγγέλης Ιωακειμίδης,
Διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
PRAKSIS
MEGA
PC SYSTEMS


CANON
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
E-GO.GR

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.