7-10 ΕΤΩΝ

«Ένα Μουσείο στα μέτρα μου»

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το θέμα των φετινών εργαστηρίων είναι τα μουσεία του κόσμου. Μικρά και μεγάλα μουσεία, γνωστά και λιγότερο γνωστά. Μουσεία τέχνης, αρχαιολογικά, αλλά και άλλα πρωτότυπα, περίεργα και μοναδικά μουσεία.  Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να  ανακαλύψουν όλα αυτά τα μουσεία, να μάθουν για τα έργα τέχνης που υπάρχουν σε αυτά και χρονολογούνται από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας και να γνωρίσουν το έργο γνωστών, και όχι μόνο, καλλιτεχνών.

Τα μουσεία θα «έρθουν» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μέσα από περιηγήσεις, αφηγήσεις , προβολές, παιχνίδια ρόλων και κατασκευές. Τα παιδιά θα.. φέρουν τα μουσεία στα μέτρα τους δημιουργώντας, με έναν ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο, τα δικά τους  έργα, τις δικές τους εκθέσεις και τα δικά τους μουσεία με πολλά και διάφορα υλικά, φαντασία και παιχνίδι. Ελάτε να γνωρίσουμε τα μουσεία του κόσμου μαζί!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Νιόβη Σταυροπούλου
Εικαστικός-Art Therapist  

Χρυσούλα Πλακιώτη
Εικαστικός-Art Therapist  

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΜΑΪΟΣ 2018

Από την ανακύκλωση..εώς τη δημιουργία!
Κυριακή 13/5, 11:30-13:30
Μια επίσκεψη στο Museo della Carta (Μουσείο του χαρτιού) στην Ιταλία θα μας μυήσει στην τέχνη του χειροποίητου χαρτιού. Αφού γνωρίσουμε την ιστορία της δημιουργίας του χαρτιού, τι λέτε ..να φτιάχναμε και εμείς το δικό μας χαρτί; 

Η συνταγή περιλαμβάνει παλιούς φακέλους αλληλογραφίας, εισιτήρια και άλλα ανακυκλώσιμα χαρτικά,  μπαχαρικά, μυρωδικά,  λουλούδια, λίγο γρασίδι και πολλή φαντασία! Μπορείτε να φέρετε και τα δικά σας υλικά από το σπίτι και ετοιμαστείτε για..πολύ παιχνίδι!

Εισιτήριο: €12
Φίλοι ΜΚΤ: €10 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο (το δεύτερο ή τρίτο παιδί): €10

Πληροφορίες - Κρατήσεις  
Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00