Έλα να γνωριστούμε καλύτερα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, δημιούργησαν μια πρωτοποριακή δράση για τα ελληνικά δεδομένα. Με τίτλο «Πολιτιστικές Πράξεις Ένταξης» διοργανώνονται επισκέψεις μεταναστών και προσφύγων* στους χώρους του Μουσείου προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα τον ελληνικό πολιτισμό. Μέσα από πολιτιστικές δράσεις, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και η PRAKSIS συμβάλλουν ενεργά στην ομαλότερη ένταξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων στην ελληνική κοινωνία. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο αγκάλιασε την πρόταση και ανταποκρίθηκε έμπρακτα και άμεσα, στοχεύοντας μέσα από τον πολιτισμό να πλησιάσει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στη χώρα μας, ευαισθητοποιώντας παράλληλα το ελληνικό κοινό.

«Ελάτε να γνωριστούμε καλύτερα»

Με κεντρικό σύνθημα «Ελάτε να γνωριστούμε καλύτερα», το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και η PRAKSIS προσκαλούν μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα, να ξεφύγουν από τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους και να έρθουν σε επαφή με μια άλλη, φιλόξενη πλευρά της χώρας, τον πλούσιο ελληνικό πολιτισμό. Στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Πράξεων Ένταξης» και με αφορμή Παγκόσμιες Ημέρες αφιερωμένες στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες διοργανώνονται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οι παρακάτω ξεναγήσεις και τα εκπαιδευτικά δρώμενα για μεταναστευτικές και προσφυγικές κοινότητες.     

21 Μαρτίου 2009: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας – Επίσκεψη του Συλλόγου Νιγηριανών Γυναικών Ελλάδος      
Την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας, 21 Μαρτίου, ο Σύλλογος Νιγηριανών Γυναικών Ελλάδος θα επισκεφθεί τους χώρους του Μουσείου. Μέσα από τα διαδραστικά δρώμενα «Μουσειοδιαδρομές» και «play & win», γυναίκες μετανάστριες μαζί με τα παιδιά τους θα ξεναγηθούν στην αγγλική γλώσσα από το εξειδικευμένο προσωπικό του Μουσείου.

17 Μαΐου 2009: Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων
Εκδήλωση για τους εξυπηρετούμενους της PRAKSIS από το Ιράν και το Αφγανιστάν  

Εξυπηρετούμενοι της PRAKSIS από το Ιράν και το Αφγανιστάν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια άλλη πλευρά της Ελλάδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων στις 18 Μαΐου. Με τη βοήθεια διερμηνέων θα πραγματοποιηθεί στη γλώσσα Φαρσί ξενάγηση στις συλλογές του Μουσείου.

 
4 Ιουνίου 2009: Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού
Εκδηλώσεις για τα παιδιά μεταναστών  

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα θα συμμετέχουν μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, το Σάββατο 6 Ιουνίου 2009, υπενθυμίζοντας ότι όλα τα παιδιά είναι ίσα και ότι θα πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα ανεξάρτητα από την χώρα καταγωγής, τη θρησκεία και το χρώμα του δέρματός τους.
 
20 Ιουνίου 2009: Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων
Εκδήλωση για τους πρόσφυγες  

Οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι ταλαιπωρημένοι και εκδιωγμένοι για διάφορους λόγους από την ίδια τους τη χώρα. Η αναζήτηση του ονείρου για μια νέα πατρίδα τους οδήγησε στην Ελλάδα. Σε αυτούς τους ανθρώπους απευθύνονται οι ξεναγήσεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στις 20 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων.

Συμμετοχή παιδιών στα παιδικά προγράμματα του Μουσείου
Καθ’ όλη τη διάρκεια των παιδικών προγραμμάτων, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσφέρει δωρεάν θέσεις σε παιδιά εξυπηρετούμενων της PRAKSIS.

ΕΙΚΟΝΕΣ

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.